Restaurant Warung Istana in Paramaribo reageert op sluiting door BOG Suriname

restaurant Suriname
‘Dit doet echt pijn’. Woensdag kwam het bericht op Facebook. “Warung te Paramaribo gesloten door BOG Suriname’

[quads id=1]

Hoewel er geen namen werden genoemd, hebben velen gezegd dat het ging om restaurant Istana. Het welbekende restaurant waar velen van ons wel eens een hapje eten. Het management reageert hierop tegenover de krant! Ze ontkennen dat hun voedsel op onhygiënische wijze wordt bereid. Bekijk het bericht om te lezen wat ze nog meer vertellen. Heeft BOG een fout gemaakt?
Restaurant Suriname

“De negatieve commentaren op sociale media zijn echt niet fijn. Sommige mensen schelden ons uit wanneer ze langsrijden en we worden voor agu (varken) uitgemaakt. Dit doet echt pijn.” Genevieve Helder van het managementteam van restaurant warung Istana uit Suriname uit haar gevoelens over de reacties van het publiek met betrekking tot de sluiting van de etenszaak.

[quads id=1]

Viraal op Facebook

Dit gaat vanaf woensdag viraal op Facebook, nadat het Burger Informatiecentrum (BIC) van het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost foto’s over de aangetroffen situatie bij de warung heeft gepubliceerd. De bestuursdienst heeft de naam van de zaak niet vermeld.

Helder ontkent dat er voedsel op onhygiënische wijze wordt voorbereid. De plekken die op de foto’s zijn te zien, maken volgens haar geen deel uit van de keuken. “Mensen hebben dat ook beaamt op Facebook en anderen hebben gezegd dat ze nimmer voedselvergiftiging hebben opgelopen.”

[quads id=1]

Op de Facebookpagina van het BIC Paramaribo-Noordoost staat dat tijdens controle van bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst onder andere gebleken is dat de eigenaar niet over een geldige vergunning beschikt. Daarnaast moet de afzuigfan grondig worden schoongemaakt en zijn een aantal gascilinders op een onverantwoorde wijze opgeslagen.

“De bereiding van het voedsel vindt plaats in een niet daarvoor bestemde ruimte en er is sprake van contaminatie van voedsel. Ook zijn er goederen door elkaar opgeslagen”, staat in het bericht. Helder bevestigt dat de vergunning is vervallen, maar de termijn was volgens haar slechts een paar dagen voor de inval van de bestuursambtenaren verstreken. Ze vindt dat het BIC Paramaribo-Noordoost een vertekend beeld heeft geschetst van de situatie. De foto’s zijn volgens haar niet in de juiste context geplaatst.

[quads id=1]

Dode muis

“Er was een dode muis op een plakkertje en dat is overgekomen bij het publiek alsof dat in de keuken is aangetroffen. De plek waar de olie in pannen was, is niet de plaats waar er wordt gekookt”, klaagt Helder. Ook wijst ze erop dat gebruikte olie in flessen op een speciale plek was gezet en die zouden woensdagmiddag worden afgehaald door de vuilophaaldienst. “Die olie gebruikten we helemaal niet meer, maar de mensen denken dat we daarmee kookten zoals het is overgebracht”, zegt ze.

Apart geladen

Volgens Helder wil het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie niet dat de olieflessen in vuilniscontainers worden gezet, omdat de container hierdoor veel zwaarder wordt. De flessen worden daarom aan de kant gelaten en apart geladen in de vuilniswagen.

restaurant Suriname
Foto uit DWT

“De bestuursambtenaren willen niet dat we de flessen op een plek verzamelen, maar als ik ze zet in de vuilniscontainer heb ik een probleem met OWT en C. Er moet echt een betere afstemming zijn tussen de bestuurdienst en het ministerie”, stelt Helder.

[quads id=1]

Buiten de keuken

Ook heeft de bestuursdienst een foto gemaakt van potten en pannen, die volgens haar buiten de keuken waren opgeslagen en niet meer werden gebruikt. Ze meent dat hierbij een beeld wordt geschetst alsof dat het huidige kookgerei is van de warung. “Dit is 100 procent pure misleiding.”

Een ander managementlid Fariël Saridjan, vindt dat de bestuursdienst afbrekend bezig is, aangezien de foto’s een verkeerd beeld aangeven. Ze vraagt zich af of er een instantie is waar ze haar beklag kan doen. “Als we klaar zijn met onze verfraaiing, moet de dienst weer foto’s maken om die te publiceren”, stelt Saridjan.

[quads id=1]

Facelift

De warung krijgt nu een facelift en daarvan zullen volgens Saridjan ook foto’s geplaatst worden op sociale media. “We gaan de mensen alle hoeken laten zien en ze kunnen ook een kijkje nemen.” Volgens haar was de verfraaiing reeds gepland in verband met het dertigjarige bestaan van de etenszaak op 1 juni. De bedoeling is om maandag de deuren van de warung weer te openen.

Gerelateerde berichten:

Surinaams eethuis te Paramaribo gesloten (bekijk de vieze foto’s van het restaurant )

Weer 2 smerige restaurants in Suriname gesloten (foto’s) BOG goed bezig in Paramaribo

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland