Afhandelen van akten en verklaringen etc voor mensen uit Suriname zal makkelijker worden.

Suriname CBB
Suriname denkt mee met haar ‘nazaten’ in het buitenland. Het was niet altijd makkelijk om even snel een verklaring te krijgen voor Surinamers in Nederland.

[quads id=1]

Het verkrijgen van akten en verklaringen ten behoeve van de Surinaamse diaspora zal een stuk makkelijker worden. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden
Mensen uit Suriname

One Stop Window vergemakkelijkt diensten voor Surinaamse diaspora. De One Stop Window (OWS) met als doel een verbeterde samenwerking tussen het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de Consulaire afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) is gelanceerd.

[quads id=1]

Verbeterde samenwerking

Dit gebeurde op maandag 08 april 2019. Deze samenwerking moet leiden tot het efficiënter afhandelen van de diensten waaronder paspoorten, akten en verklaringen ten behoeve van de Surinaamse diaspora, zegt Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling Paspoorten en trekker van dit project.

100% tevredenheid

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken zegt dat aan de tot standkoming van de OSW er een heel proces vooraf is gegaan. Zowel zijn ministerie als van Buitenlandse Zaken hebben één doel en dat is een tevreden klant. “Laten wij steeds voorop houden dat wij niet 80%, niet 90%, niet 95% maar 100% klanttevredenheid kunnen hebben”. Het idee voor het openen van de One Stop Window leefde sinds 2018.

[quads id=1]

Betere dienstverlening

Minister Yldiz Beighle van Buitenlandse Zaken ziet dit idee als een weg naar verdere innovatie om te komen tot een effectievere en efficiënte manier van dienstverlening naar onze diaspora.

De OWS is ondergebracht op de afdeling paspoorten op het CBB-hoofdkantoor aan de mr. Jaggernath Lachmonstraat. Het is open voor het publiek op de maandag, woensdag en vrijdag en het personeel van Buza zal de werkzaamheden vanuit deze unit verrichten.

[quads id=1]

Kortere wachttijden

“De afstand Buza-Biza wordt hiermede verkleind en het personeel van Buza zal het proces ter afhandeling van de bovengenoemde documenten makkelijker kunnen monitoren. Ook de wachttijd van de documenten zal aanzienlijk verkort worden”, aldus Bodeutsch.

Voorbeeldfoto uit DBS, drukte bij CBB kantoren Suriname
Bron: DeBoodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland