4 verdachten opgesloten wegens fraude omtrent verblijfsvergunningen in Suriname

politie Suriname
Hierbij een oproep en tevens een waarschuwing van politie Suriname. Yvonne, Randhirsing, Armand en Manishkumar zijn opgesloten
Ze zijn tussenpersonen voor oa. vreemdelingen die een verblijfsvergunning willen aanvragen. De politie roept benadeelden op. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en deel het met iedereen. Wellicht zijn ze ook slachtoffer van deze 4.
Politie Suriname

Vier verdachten in Suriname ingesloten door Fraude. Vier verdachten zijn respectievelijk op vrijdag 5 en zaterdag 6 april door politieambtenaren van de afdeling Fraude in Suriname aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Ze zijn opgesloten

Het gaat in deze om de 60-jarige Yvonne T., de 36-jarige Randhirsing H. meergenoemd ‘Vinod’, Armand D. (46) en Manishkumar P. meergenoemd Primo (50), die ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting.

Criminele organisatie

Deze verdachten traden op als tussenpersonen voor vreemdelingen bij het aanvragen van een verblijfsvergunning. Zij hebben daarbij valse ziektekosten verzekeringspasjes ingediend bij een aantal aanvragen. Eén van de vereisten om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning is dat de aanvrager over een geldige ziektekostenverzekering moet beschikken.

Ziektekostenverzekering

De verdachten maakten gebruik van fictieve verzekeringen, waardoor enkele aanvragers onterecht in aanmerking zijn gekomen voor een verblijfsvergunning van Suriname. Het is niet uitgesloten dat deze verblijfsvergunningen weer zullen worden ingetrokken en dat aanvragen met fictieve documenten die nog in behandeling zijn worden afgekeurd.

Waarschuwing

De afdeling Fraude doet een beroep op belanghebbenden (vreemdelingen) om zich voor dergelijke zaken steeds tot de officiële instanties te wenden. Eventuele slachtoffers worden opgeroepen om zich in verbinding te stellen met de afdeling Fraude gevestigd op het politiebureau te Geyersvlijt Paramaribo Suriname voor het doen van aangifte. Deze afdeling is te bereiken op de telefoonnummers 455830 / 451313).

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland