Nu 15 bewakers aangehouden na dodelijke mishandeling gevangene in Suriname

griffith gevangenis Suriname
15 ambtenaren zijn nu aangehouden. Dit ivm met de dood van gevangene Dion Griffith in Suriname

[quads id=1]

Hij schijnt te zijn overleden na brute mishandeling. Lees het officiële politiebericht voor meer informatie. Is mishandeling van gedetineerden normaal in Suriname? Misschien hebben ze het altijd al gedaan? En komen we er nu pas achter omdat Griffith ‘toevallig’ is overleden?
Gevangenis Suriname

Nog meer aanhoudingen verricht i.v.m. de dood van de gedetineerde Giovanni Dion Griffith in Suriname. Op zaterdag 6- en zondag 7 april zijn in totaal nog tien penitentiaire ambtenaren van het huis van bewaring te Hazard in het district Nickerie, door de politie aangehouden en in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie van Suriname.

[quads id=1]

15 verdachten

Vier ambtenaren zijn op zaterdag 6 april in verzekering gesteld en zes ambtenaren op zondag 7 april.

Tot nu toe zijn in totaal 15 penitentiaire ambtenaren aangehouden en in verzekering gesteld in verband met de dood van de gedetineerde Giovanni Dion Griffith uit Suriname wiens ontzielde lichaam sporen van geweld vertoonde.

[quads id=1]

griffith gevangenis Suriname
De overleden Griffith Foto van Actionnieuws Suriname

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland