Moeder betrapt met drugs voor de vlucht van Suriname naar Nederland

politie Suriname moeder
Een moeder stond op het punt om op het vliegtuig te stappen van Suriname naar Nederland. Het lukte haar ‘helaas’ niet om de bolletjes mee te nemen in haar maag. Dus ze stopte ze in een pot.

[quads id=1]

Ze werd gepakt. Haar dochter, die ziek is, heeft voor haar ticket betaald. Hoe kun je dan zoiets doen? Heeft ze wel aan haar dochter gedacht? Wie gaat haar nu begeleiden?
Suriname naar Nederland

Drugs smokkelende moeder moet twintig maanden brommen. De spijtbetuiging van Eveliene D. had geen effect op het besluit van kantonrechter Danielle Karamatali. De magistraat nam de strafeis van openbare aanklager Ilse Krenten vrijdag over. De vrouw verdwijnt voor een jaar en acht maanden achter de tralies voor uitvoer en bezit van cocaïne. Bij de straf hoort ook een boete van SRD 5.000 of vijf maanden hechtenis.

[quads id=1]

Kon ze niet slikken

Eveline D. werd op 6 oktober 2018 op heterdaad betrapt bij een poging om de drugs van Suriname naar Nederland te smokkelen. Ze verstopte de drugs in een ketelpot in haar koffer. Het lukte haar namelijk niet om de bolletjes, met een totaal gewicht van 1.740 gram, in te slikken. De reiskosten werden door haar dochter gedekt. De politie Suriname stuitte bij controle op de drugs. De dader betuigde haar spijt en barstte in tranen uit toen zij haar laatste woord mocht voeren.

Eigen gebruik?

De openbare aanklager benadrukte echter dat zij niet door de vingers kon kijken. “Als we kijken naar het gewicht, dan gaat het niet om een gebruikershoeveelheid. Dit was zeker bedoeld voor distributie. En als de drugs in de handel komt, wordt het weer een probleem in de samenleving. Mensen raken verslaafd aan deze drugs”, aldus Krenten.

[quads id=1]

Rekening houden

Advocaat Oscar Koulen vroeg de rechter in tegenstelling tot de onverbiddelijke opstelling van de officier van justitie wat milder te zijn bij haar strafoverweging. “Ze heeft zich schuldig gemaakt. Ze heeft wat storing teweeg gebracht in de rechtsorde, maar u bent de aangewezen persoon om correctie te plegen mevrouw de rechter. Ik ga u vragen om rekening te houden”, zei de strafpleiter.

De rechter in Suriname was echter niet zuinig met haar woorden aan het adres van de smokkelaar. “U hebt een dubbele agenda eropna gehouden. U bent uitgenodigd door uw dochter.

[quads id=1]

Ze is ziek

U moest haar begeleiden omdat zij ziek is. Daarvoor zou u naar Nederland vertrekken, maar u hield daar geen rekening mee en heeft gewoon gebruik gemaakt van die dubbele agenda. U hebt niet gedacht aan de gevolgen voor de samenleving als dit spul in omloop zou komen. U weet nog erbij hoe het is om een kind te hebben dat medisch niet helemaal in orde is. Dat mag niet.”

Voorbeeldfoto bolletjes
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland