Abnormaal hoge rekening? Maak contact voordat je betaalt – Bekendmaking van EBS Suriname

EBS Suriname
Opgelet. Dit bericht gaat over EBS Suriname. Heb je ook zo een abnormale hoge rekening? Maak dan eerst contact met de EBS voordat je hem betaalt

[quads id=1]

Het is de EBS helaas niet gelukt om alle meterstanden op te nemen. Als gevolg hiervan kan het gebruik te hoog zijn ingeschat.  Bekijk  onderstaand bericht voor meer informatie. En geef het door aan een ieder. Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt. We hebben het al moeilijk genoeg toch?
EBS Suriname

[quads id=1]

EBS Suriname roept klanten op voor controle stroomrekening. Over een periode variërend tussen 3 en 9 maanden is bij een groot aantal stroomgebruikers de meterstand niet opgenomen. Als gevolg van de recente meter opname bij deze klanten, is een aantal van hen door een geaccumuleerd hoger verbruik, in de hoogste schalen van het tarievenstelsel terechtgekomen, en moeten zij dus eenmalige en relatief hogere rekening betalen.

[quads id=1]

Maak contact

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) roept klanten op contact te maken met de klantenservice voor controle c.q. correctie van de factuur alvorens deze te betalen.

Om een zuivere stroomrekening op te maken, probeert de EBS zoveel als mogelijk de meterstand hooguit om de ene maand op te nemen, wat om verschillende redenen niet altijd lukt.

Meterstand opnemen

Een van de grootste problemen waartegen meteropnemers aanlopen is: gesloten poorten, zegt de EBS Public Relations & Corporate Services. Het aantal stroomverbruikers bij wie de meterstand niet was opgenomen was ruim 45.000; dit is in de afgelopen maanden teruggebracht naar ongeveer 15.000 aansluitingen.

[quads id=1]

Zolang het bedrijf niet over de juiste meterstand kan beschikken wordt voor de opmaak van de stroomrekening de laatst opgenomen meterstand gehanteerd als referentie.

Kan afwijken

Dit laatst opgenomen verbruik kan afwijken van het werkelijk verbruik. Wanneer de EBS uiteindelijk over de juiste meterstand beschikt is de kans zeer groot dat het gewijzigd verbruikspatroon van de klant en de accumulatie over een lange periode, ertoe leiden dat deze klanten in de hoogste schaal van het staffelstelsel terechtkomen.

[quads id=1]

De EBS Suriname is doende dit soort gevallen te filteren alvorens de rekening te presenteren, maar vanwege de veelheid is de kans redelijk aanwezig dat enkelen worden gemist.

Zelf meterstand opgeven

Het bedrijf doet een beroep op klanten om haar meteropnemers toegang te verschaffen tot de verbruiksmeter of om maandelijks zelf de meterstand op te geven middels een SMS, via de website, via de EBS app of via 175.

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland