Let op het Kwiekwie seizoen in Suriname is gesloten SRD 100 boete per Kwiekwie

kwie kwie Suriname
Hou je van lekkere verse Kwiekwies? Je gaat het even moeten doen met die uit de diepvries want het seizoen is gesloten. Tot en met 15 juli is het verboden om kwiekwies en bepaalde vissoorten te vangen in Suriname.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie erover. Deel het met iedereen om boetes te voorkomen. Want wordt je gepakt met illegale kwiekwies? Dan ga je een flinke boete betalen van SRD 100 per Kwiekwie. Zijn die uit de diepvries bijna net zo lekker als die verse?
Kwiekwies Suriname

Het kwiekwieseizoen is per 1 april gesloten. Van 1 april tot en met 15 juli is het volgens de Visstandsbeschermingswet verboden om in de Surinaamse binnenwateren de zoetwatermeervallen vissoorten soké, katrina of plata-ede te vangen.

[quads id=1]

Zoetwatermeervallen vissoorten

Doordat deze vissoort in deze periode haar eieren legt in schuimnesten, wordt hengelen of vangen van de kwiekwie-soorten verboden. Deze kwiekwie’s komen voor in de zwampen, maar ook in sloten en kreken van Zuid-Amerika. In Suriname zijn Saramacca en Nickerie hotspots voor kwiekwie’s. Ook in Coronie is er aardig wat te hengelen.

[quads id=1]

Beschermd tegen uitroeing

Doordat ze veel gevangen worden als te zijn voedsel voor de mens in Suriname, wordt deze vissoort beschermd tegen uitroeiing. In de wet is er ook een minimumlengte vastgesteld voor kwiekwie’s. Dat is 12 cm. Ondanks het gesloten seizoen wagen velen toch een kans om de kwiekwie te vangen in haar legperiode. Ook de schuimnesten zijn een gewild object. De kwiekwie-eieren worden door sommigen als delicatesse genuttigd.

[quads id=1]

Ook het meenemen van kwiekwie uit Suriname voor families naar Nederland gebeurt vaak.

Flinke boete

Momenteel wordt er bij ontdekking van kwiekwie-vangst in het gesloten seizoen een boete uitgedeeld van SRD 100 per kwiekwie in Suriname.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/05/30/marktkoopman-opgesloten-verkoop-kwie-kwies/

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland