“Hij heeft het huis in brand gestoken, hij wilde me doden” Woning brand Suriname (video)

FamilieNieuws Suriname
Een heftige ervaring voor mevrouw Vrede uit Suriname. Zij kreeg de schrik van haar leven toen haar woning ineens brand stond. Ze moest zelfs haar kleinkind naar beneden gooien.

[quads id=1]

Ze zegt dat het brandstichting is. Het ergste is dat ze weet wie het gedaan heeft. Bekijk het verhaal om te lezen wat ze vertelt aan de krant. Kijk ook naar de video van de heftige brand. Kan een man echt zo laag zijn?
Brand in Suriname

De 61-jarige M. Vrede uit Suriname kreeg dinsdagavond de schrik van haar leven toen ze merkte dat het huis dat de ze huurde in brand stond. Het ging om een beneden- en bovenwoning aan de Stellastraat te Abra Broki te Paramaribo in Suruname, die ze deelde met een manspersoon met wie ze op gespannen voet leefde.

Leefden op gespannen voet

“Hij heeft het huis in brand gestoken, omdat hij me wilde doden”, zegt Vrede uit Suriname met vaste overtuiging. Volgens haar is de man psychisch niet in orde.

[quads id=1]

Hij woonde in een gedeelte van de benedenwoning in Suriname en volgens Vrede pestte hij haar door onder meer luide muziek af te draaien. Ook waste hij naar zeggen van de vrouw heel luidruchtig zijn kleren. Voor Vrede die via een deel van de benedenwoning naar boven kon, was het duidelijk dat de man haar daarvandaan wilde.

Hij luisterde niet

“Ik heb hem een aantal keren aangesproken, maar hij luisterde niet en bleef maar aan de gang”, zegt Vrede.

[quads id=1]

Ze baseert de beschuldiging van brandstichting op beweringen van ooggetuigen. “Mannen in een auto hebben gezien dat een man een fles met een vloeibaar middel heeft gegooid richting het huis en daarna wegsnelde. Ik heb die knal gehoord en niet lang daarna was de woning in brand”, zegt ze.

Aan het bidden

Het was volgens haar omstreeks elf uur in de avond en de brand is naar haar zeggen aan benedenkant van de woning begonnen. De vrouw was toen aan het bidden.

[quads id=1]

Ze heeft haar kleinkind van zeven jaar naar beneden gegooid, waar die door buurtbewoners, die zich intussen om het huis in Suriname hadden verzameld, werd gevangen.

Kleinkind naar beneden gegooid

“Ik ben op een dakje gesprongen waar de mensen een ladder daar-tegen geplaatst hadden, waardoor ik naar beneden kon komen.”

De man is volgens haar komen aanlopen toen de brand was geblust en was naar haar zeggen niet geschokt en of verdrietig. Ze vermoedt dat hij zijn huishoudelijk spullen elders heeft gebracht.

[quads id=1]

“Ik was die ochtend niet thuis en hij heeft toen zeker zijn goederen weggebracht, want in zijn woongedeelte kan je zien dat slechts een tafel en nog wat kleine spullen zijn beschadigd.

Zijn eigen spullen waren weg

De ruimte is verder leeg”, zegt ze. Brandweervoorlichter van Suriname Ulrich Coats was niet in de gelegenheid om mee te delen wat brandweerlieden bij deze brand hebben aangetroffen. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Bekijk hier een video van de brand:

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland