Heeft KFC Suriname moordverdachte Chawilla een waterdicht Alibi? (video’ s)

moord Paramaribo Suriname
Chawilla en Shaquille hebben beiden een strafeis van 25 jaar gekregen! Dat betekent dat Chawilla pas op haar 47ste weer vrij rond mag lopen in Suriname. Als de rechter akkoord gaat.

[quads id=1]

Maar volgens de advocaat van Chawila kan zij het niet gedaan hebben. Ze had namelijk een waterdicht alibi. Bekijk het bericht voor extra informatie omtrent de brute moord op 55-jarige Willims. Kijk ook naar de video’ s om je geheugen op te frissen. Zal ze het toch niet gedaan hebben? Maar als Chawilla het niet heeft gedaan. Wie dan wel?

[quads id=1]

KFC Suriname

Officier van justitie Claudia Bruining heeft in haar tweede beurt aangegeven dat de strafeis van 25 jaar voor de verdachten Chawila R. en Shaquil B. gehandhaafd blijft. De verdachten is tezamen en in vereniging, gekwalificeerde doodslag en poging tot gekwalificeerde diefstal ten laste gelegd. In deze strafzaak heeft Marjorie Williams, die werkzaam was bij KFC Suriname, het leven gelaten.

Waterdicht Alibi

Maureen Nibte die advocaat is van Chawila R., had aangevoerd dat haar cliënt een waterdicht alibi heeft. De verdachte zette haar zoon af op school. De gemaskerde persoon op de camerabeelden was om 7.18 uur ter plekke en verliet het pand om 7.38 uur. Volgens de advocaat kon dit onmogelijk zijn geweest voor Chawila R., aangezien zij om 8.30 uur terug ging naar haar zoon om drank voor hem te brengen. Als zij het pand van KFC om 7.38 uur zou hebben verlaten, kon zij onmogelijk om 8.30 uur op de school van haar zoon zijn.

[quads id=1]

Geen DNA

Nibte merkte op dat de onderzochte spullen geen DNA van de verdachte hadden. De politie vergeleek een aangetroffen vingerspoor met dat van Chawila R. en trok daarbij de conclusie dat dit spoor grotendeels overeenkwam met die van haar. Deze manier van werken van de politie keurt de raadsvrouw af. Zij voerde verder aan dat ze de verklaringen van de bewaker inconsistent vindt. In eerste instantie had hij aangegeven, dat slechts het slachtoffer via de hoofdingang het pand had betreden.

[quads id=1]

Niet binnen had zien komen

Vervolgens zei de man dat hij het slachtoffer niet had zien binnenkomen, maar Chawila R. wel. Volgens de advocaat heeft de politie andere scenario’s nagelaten om te onderzoeken. Ze hebben, na de bekentenis van Chawila R., aangenomen dat zij de dader was. Bij de playground in het pand in Paramaribo Suriname werden er ketchup zakjes, rietjes en papier aangetroffen. Deze spullen zijn nooit onderzocht.

Nooit onderzocht

Bruining deelde de mening van de advocaat over het hebben van een waterdicht alibi niet. De openbare aanklager voerde aan dat deze verdachte zelf verklaringen had afgelegd tijdens het vooronderzoek. Vervolgens heeft ze ook aanwijzingen gedaan.

[quads id=1]

moord Paramaribo SurinameDe verklaringen van Chawila R. vinden ondersteuning in het beeldmateriaal dat veilig gesteld is. Verder hebben de verklaringen van de medeverdachte Shaquil B. ondersteuning in die van Chawila R.

Gezamenlijk plan

Er werd een gezamenlijk plan gemaakt om het feit te plegen en de rolverdeling was duidelijk. Volgens Bruining is er sprake van dubbele opzet: opzet tot samenwerking én tot het plegen van het strafbare feit. Op 2 mei zal deze zaak verder behandeld worden.

Bekijk hier de vieo’s erover om je geheugen op te frissen:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Huilende Chawilla zegt dat ze Marjorie Willims niet heeft vermoord!! KFC moord Paramaribo

De lugubere moord op KFC-manager Marjorie Willems. Een ingewikkelde zaak.

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland