Paramaribo ook last van rook dikke nevel boven Kwatta

rook Paramaribo

Paramaribo Kwatta in rook gehuld.De situatie momenteel aan de Vierde Rijweg. Kwatta en omstreken zijn in rook gehuld. In de buurt van de Vierde Rijweg hangt er een dikke nevel over straat, waardoor er stapvoets wordt gereden. Ook in de binnenstad hangt er een enorme rookgeur.

[quads id=1]

Vele huizen in de omgeving van het Rashiv-project staan potdicht vanwege de rookgeur en nevel. Maar ook autobestuurders rijden met ramen dicht. De rookwolk maakt dat chauffeurs nauwelijks enkele meters voor zich kunnen zien.

[quads id=1]

Zelfs in het centrum van de stad wordt er last ondervonden van rookontwikkeling. Die wordt blijkbaar veroorzaakt door een grasbrand die al enige tijd woedt op een groot perceel te Paramaribo-Noord.

Brandweervoorlichter Ulrich Coats is ter plekke en zegt dat een ondernemer een graafmachine heeft ingezet om de plek toeganlijk te maken voor de brandweer. Naar zijn zeggen heeft de dienst de brand gedeeltelijk onder controle.

[quads id=1]

Vooral de bewoners van Tourtonne Garden zijn de dupe van de enorme rookontwikkeling, die zich nu heeft verspreid in meerdere omliggende buurten en zelfs de binnenstad. In november 2018 was dat ook het geval en hing de rook boven het centrum van Paramaribo.

rook Paramaribo
Klik hier voor meer foto’s

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland