Jongeman uit Suriname geeft spullen weg aan de Waterkant te Paramaribo (video)

Veel mensen hebben spullen in huis die ze eigenlijk niet gebruiken. Weggooien is zonde. Vooral als het goede spullen zijn die een ander ook kan gebruiken.

[quads id=1]

Weet je dat je mensen blij kunt maken met ‘tweedehands spullen’? Deze jongeman uit Suriname besloot met zijn spullen naar de Waterkant in Paramaribo te rijden. Geef jij wel eens iets aan een ander? Of wil jij ook weleens iets weggeven? Bekijk de link en lees de belangrijke boodschap. Deel dit bericht met een ieder. Samen staan we sterk, toch?
Waterkant in Suriname

Waarom? Zomaar. Laat het een voorbeeld zijn voor anderen. Heb je spullen, kleding of andere dingen die je zelf niet meer gebruikt? Kijk dan om je heen, misschien zijn er mensen in de buurt die het wel kunnen gebruiken.

[quads id=1]

Wij krijgen regelmatig die vraag: ‘FamilieNieuws, ik heb spullen hier voor mensen in Suriname, maar ik weet niet wat ik ermee met doen? Kan ik ze voor jullie brengen? Of kennen jullie een gezin in Suriname die het nodig heeft?’ Voor ons is het moeilijk om te oordelen of een gezin het echt nodig heeft. Helaas wordt er soms wel eens misbruik gemaakt.

Misbruik

Soms is van de buitenkant ook niet te zien wie het echt zwaar heeft en wie niet. En de gene die het hardst smeekt om hulp krijgt misschien al voldoende hulp. Iemand die het moeilijk heeft hoeft er niet perse ‘slecht’ uit te zien. Dus we snappen dat het moeilijk is om dit te beoordelen. En soms kun je iemand ook blij maken met minder dringende zaken. Zoals een horloge, een mooie patta of een paar uurtjes zwemmen in Torarica bijvoorbeeld. Die persoon kan genoeg geld hebben om het gezin eten te geven. Maar een avondje McDonalds, pannenkoeken eten of de film voor de kids kan er dan vaak niet meer af.

[quads id=1]

Maar, niet iedereen hoeft de stad Paramaribo in te gaan om spullen of een donatie te geven. Er zijn gelukkig ook betrouwbare stichtingen in Suriname zoals Stichting Amor Vitae van Gail Eijck of Stichting 1 voor 12 Suriname van Louis Vismale. Veel mensen in nood kloppen bij hen aan. Zij beoordelen de situatie ook dus bij hun weet je zeker dat je spullen goed terecht komen. Er zijn ook wat kindertehuizen zoals bijvoorbeeld kindertehuis Ekklesia, die je kunt ondersteunen.

De daad van Vikash

Bekijk onderstaand bericht van Vikash en lees wat hij zelfs zegt over zijn daad:

[quads id=1]

‘Zoals normaal probeer ik mensen die het minder goed hebben, of mensen die vragen naar hulp, te helpen. Als ze iets nodig hebben of problemen hebben probeer ik toch te helpen. Transacties kan ik niet laten zien. Gisteren heb ik bijvoorbeeld wat spullen aan een paar kerels weggegeven aan de Waterkant.  Ze zijn heel blij en gaan er zeker van genieten zoals ze dat zeiden.

Wij als mensen hebben elkaar nodig. We kunnen anderen ondersteunen met spullen die we niet gebruiken. Wat jij niet gebruikt kan een ander dringend nodig hebben. In het leven zul je door bepaalde mensen worden beledigd en of aangevallen worden. Soms zelfs door dezelfde mensen die je eens of vaker heb geholpen. Maar dat wil niet zeggen dat je stopt met goed werk.
❤️✌️Vikash

Bekijk hier de foto en video:

[quads id=1]

Waterkant Suriname

De boodschap van dit bericht is: Geef ook eens iets aan een ander <3
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland