‘Er zullen maatregelen getroffen worden tegen leraar in Suriname die leerling over de grond sleept’ (video’ s)

mishandeling Suriname
Velen hebben geschokt gereageerd op de video van een leraar en leerlinge ‘in gevecht’ op een school in Suriname

[quads id=1]

De reacties lopen uiteen. ‘De leerlinge verdiende het’, ‘De leerkracht was fout’. Elk verhaal heeft twee kanten. Maar het lijkt erop dat de leraar zijn baan op het spel heeft gezet. De moeder van het meisje is naar het ministerie gestapt. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent het incident.  En bekijk ook de video met een eerste reactie van de leraar. Hij vraagt begrip. Kunnen we hem begrijpen? Het is een feit dat leraar zijn in Suriname een enorme uitdaging is. Wat kan het ministerie van onderwijs doen om dit soort incidenten te voorkomen?
School Suriname

Leraar Urvin W. van LBO Brokopondo heeft met zijn handelen zijn baan op het spel gezet. De leraar heeft een leerling die een ander maandag met een stoel te lijf wilde gaan, van het leslokaal gesleept naar het midden van het schoolerf.

[quads id=1]

Met ontslag?

Het hoofd van de inspectie Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ), Milton Top, zegt dat het ministerie maatregelen zal treffen tegen de leraar. Wat deze inhouden, wil hij niet kwijt. Vanuit kringen binnen de school vernemen wij dat de leraar met ontslag gestuurd zal worden.

mishandeling Suriname

De enige in de buurt

De leraar zegt dat hij met zijn actie erger heeft kunnen voorkomen, omdat de 16-jarige scholier niet tot bedaren te krijgen was. Op dat moment was hij de enige onderwijsgevende in de buurt van de kemphanen.

[quads id=1]

Vertekend beeld

Op een bepaald moment leek het alsof de leerling in trance raakte; zij bleef op haar rivaal afgaan. Op social media circuleert een filmpje waarin te zien is hoe de scholier door de meester uit Suriname naar buiten wordt gesleurd. Urvin W. betreurt het dat de video een vertekend beeld geeft doordat niet het volledige incident te zien is. Hij maakt zich behoorlijk zorgen over het gedrag van de leerlingen van LBO Brokopondo.

Moeder Rosita

Moeder Rosita Pansa is niet te spreken over het gebeuren en heeft haar relaas gedaan bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De leerling en de leraar zijn gehoord door het ministerie alsook de leraar. “Ik keur het af dat m’n kind heeft gevochten op school, maar dat mag geen reden voor de leraar zijn haar deze behandeling te geven”, zegt Pansa.

Niet de eerste keer

Overigens was het niet de eerste keer dat de leraar optreedt tegen leerlingen.

Bekijk hier de beelden: Let op dit is slechts een fractie van het verhaal.

[quads id=1]

En een geluidsfragment van de leerkracht:

[quads id=1]

Bekijk hier het bericht van Suriname Herald om er meer over te lezen.

Eerdere berichten:

Erge mishandeling op school in Suriname leerkracht sleept leerlinge meters over de grond (video’s)

Lees meer: Ontslag dreigt voor leraar LBO Brokopondo – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2019/04/03/ontslag-dreigt-voor-leraar-lbo-brokopondo/#ixzz5k7hgEhyp