Dief berooft man van tas en vlucht weg maar rijdt vervolgens tegen schutting in Paramaribo Suriname

0
Dief aangehouden en ingesloten te Paramaribo Suriname. De politie van het ressort Flora heeft dinsdagmiddag 2 april de 33-jarige Jason, K. in verzekering gesteld.
Politie Paramaribo

De benadeelde S.M. begaf zich naar het politiebureau en verklaarde dat een onbekende manspersoon zijn handtas had weg genomen uit zijn auto.

Volgens zijn verklaring begaf hij zich naar een winkelpand op het Flora B project, alwaar hij zijn voertuig voor de winkel parkeerde. Dat hij vervolgens uit zijn voertuig stapte en in de winkel ging zonder zijn voertuig af te sluiten.

Grote geldbedragen

Dat hij bij die gelegenheid zijn handtas, inhoudende grote geldbedragen in Surinaamse dollar en Euro, op de bestuurdersstoel in het voertuig achter liet. Voorts dat nadat hij uit de winkel stapte hij de straat over stak om een babbeltje te gaan maken met enkele vrienden.

Zijn handtas was weg

Dat op een gegeven moment zijn vrienden hem erop attendeerden dat iemand in zijn voertuig was. Op dat moment zag hij een manspersoon zijn handtas uit zijn auto wegnemen en plaats nemen in een bordeaux gelakte auto. Dat de auto waarin de dief plaats had genomen vervolgens met volle vaart weg reed in de richting van de Licaniastraat te Paramaribo.

Paramaribo SurinameDat er nog een man in de auto van de dief zat. De benadeelde S.M. en zijn vrienden namen vervolgens plaats in hun auto’s en gingen de dieven achterna.

In Paramaribo

Het voertuig van de dieven raakte op een gegeven moment van de weg en kwam tegen een schutting aan in de Latanastraat te Paramaribo. De dieven stapten uit en kozen het hazenpad.

Een van de dieven, de 33-jarige Jason, K. werd door omstanders aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. Zijn kompaan zag kans weg te komen.

Bij zijn voorgeleiding heeft Jason verklaart dat hij een powerbank en een data kabel uit de auto gestolen heeft maar geen tas met geld.

Vluchtauto

Bij een onderzoek in de vluchtauto trof de politie geen handtas met geld aan maar wel een compressor die vermoedelijk van misdrijf afkomstig is. Jason geeft aan dat hij de compressor voor Srd.50,- gekocht heeft bij een drugsverslaafde.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Jason, K. door de politie van het ressort Flora in verzekering gesteld en is de vluchtauto en de compressor hangende het onderzoek in beslag genomen. Jason wordt verdacht van onder andere diefstal en heling.

Niet gevonden

De handtas met geld, die uit het voertuig van de benadeelde S.M. moet zijn weggenomen, is nog niet terug gevonden. Het vermoeden bestaat dat de tas met geld in het bezit is van de voortvluchtige kompaan van Jason. De politie werkt aan zijn opsporing en aanhouding.
Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland

Comments are closed.