Deel Natin Suriname wordt ontmanteld wat gaat er gebeuren met de studenten?

Natin Suriname
Dat een deel van Natin ontmanteld wordt is zo goed als zeker. Maar wat gebeurt er dan met de 200 studenten uit Suriname?

[quads id=1]

Er zijn op dit moment onderhandelingen gaande. De studenten van onderwijsinstelling te Paramaribo worden mogelijk ergens anders ondergebracht. Is het wel verstandig om de studenten midden in het schooljaar te verplaatsen? Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden.
Natin Suriname

Studenten Natin Leysweg worden mogelijk ondergebracht op IOL. Dat de leslokalen van het Natuur Technisch Instituut (Natin) aan de Leysweg ontmanteld zullen worden, staat vast. Er zijn onderhandelingen gaande om de 200 studenten van deze onderwijsinstelling in het gebouw van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) onder te brengen.

[quads id=1]

Onderwijs ministerie

Dit meldt vakbondsleider Reshma Mangre aan Dagblad Suriname. De bevestiging van de ontmanteling is voortgevloeid uit een onderhoud tussen Mangre en het Onderwijsministerie. “Er is een overeenkomst met de staat Israël en dat wordt nu uitgevoerd.

Maar er dient met de relevante actoren eerst overlegd te worden. Is het verantwoord om studenten midden in het schooljaar uit hun vertrouwde omgeving weg te halen?”, benadrukt Mangre.

[quads id=1]

Zoveel problemen

Zij voert aan dat de leraren van Natin niet eens op de hoogte zijn van de ontmanteling van hun instituut, dat reeds 45 jaren heeft bestaan.

iol Suriname Paramaribo“Er zijn al zoveel problemen ontstaan als gevolg van de slechte communicatie tussen de directie en leraren van het Natin Suriname. En nu is er weer een ingrijpende verandering op komst.”

[quads id=1]

Dweilen met de kraan open

De vakbondsleider in Suriname is van mening dat er gewerkt moet worden naar creatieve oplossingen en niet naar een situatie waar er sprake is van dweilen met de kraan open.

KSR
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland