Afgebrand gebouw in de binnenstad Paramaribo wordt met de grond gelijk gemaakt (video ‘s)

FamilieNieuws Suriname
Het was een enorme brand in de stad Paramaribo op nieuwjaarsnacht. (zie video). Het vuur werd aangestoken door daklozen uit Suriname

[quads id=1]

Het enorme pand is niet meer bruikbaar en moet afgebroken worden. Deze sloopwerkzaamheden kunnen een gevaar opleveren voor voetgangers en het verkeer daarom worden er maatregelen getroffen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de indrukwekkende (nieuwe) video’s van de brand.  Voorzichtigheid geboden dus tijdens de sloop. Deel het met belanghebbenden.
Pand in Paramaribo

SLOOP TULIPANI-GEBOUW MAG ALLEEN ’S AVONDS. Het pand van winkel Tulipani aan de Dr. Sophie Redmondstraat dat op nieuwjaarsnacht is afgebrand, wordt helemaal met de grond gelijkgemaakt. Om te voorkomen dat de sloopwerkzaamheden gevaar opleveren voor voetgangers en langsrijdend verkeer, zijn er maatregelen getroffen.

[quads id=1]

Ministerie van OW

Dit bevestigt Neville Pengel, hoofd voorlichting van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). “Het gebouw wordt van acht uur in de avond tot twee uur in de ochtend gesloopt. Niet door de dag heen.”

De eigenaar van het gebouw heeft eerder een verzoek ingediend bij districtscommissaris (dc) Mike Nerkust. De burgervader bepaalde dat het slopen van het gebouw slechts onder bepaalde voorwaarden mag plaatsvinden.

[quads id=1]

Brokstukken vielen naar beneden

Vorig week, toen het gebouw in Paramaribo overdag gesloopt werd, bleek dat brokstukken niet ver van de straat vielen. De aangegeven werktijden zijn om te voorkomen dat delen van het gebouw op voorbijgangers terecht komen. Pengel zegt dat het ministerie toezicht blijft houden op de werkzaamheden opdat die naar behoren plaatsvinden. De brandweer is niet meer belast met het toezicht op het gebouw en de sloopwerkzaamheden, zegt voorlichter Olton Pinas. “Het gedeelte van de brandweer is daar afgelopen.”

[quads id=1]

Vier verdiepingen

Een graafmachine-operator vertelt de krant dat hij samen met een collega belast is met het afbreken van het bouwsel. Het gebouw telt vier verdiepingen. “Het moet met de grond gelijkgemaakt worden, want de winkel komt weer hier te staan”, weet de operator te vertellen. Uit zijn relaas begrijpt de krant dat bij de eerste dag van de werkzaamheden er een kleine brand woedde in de ruïne.

Daklozen aangestoken

Het vuur was aangestoken door daklozen die zich daar ophielden na de grote brand van owruyari. “We hebben de brand geblust en zijn begonnen met het slopen aan de straatzijde. Nadat enkele stukken aan die kant vielen, hebben wij besloten om aan de kant van Popki Dyari met de graafmachines te staan. Wij proberen zoveel mogelijk de veiligheid van de gemeenschap in acht te nemen”, aldus de operator.

[quads id=1]

Nieuw pand

De krant verneemt dat er recentelijk ook een ingenieur en architect afmetingen hebben gedaan op het terrein om voorbereidingen te treffen voor een nieuw pand. Het ministerie is volgens Pengel nog niet op de hoogte van de plannen van de eigenaar. De ondernemer was niet te bereiken voor commentaar.

Bekijk hier de verschillende video’s over de enorme brand:

[quads id=1]

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Suriname en Nederland