Maretraite Mall te Paramaribo misschien toch op de veiling in Suriname

mall Paramaribo Suriname
Het ziet er best treurig uit als je door de gangen loopt van de Maretraite mall in Paramaribo Noord.

[quads id=1]

Hebben de ondernemers er nog zin in? De hoge huren zijn niet echt een drijfveer om door te gaan. Komt er nu dan toch een veiling? Wat kunnen ze anders doen met de Mall? Nog meer geld investeren? Bekijk het bericht voor meer informatie. Zou jij het kopen als je de kans kreeg? Wat zou je er dan mee doen? Ga jij nog wel eens naar de Mall?
Mall in Paramaribo Noord

MARETRAITE MALL te Paramaribo STEVENT TOCH AF OP VEILING. De verlaten gangen in de Maretraite Mall. Veel ondernemers hebben het door de hoge huur opgegeven of eieren voor hun geld gekozen nu het winkelcentrum dreigt te worden geveild.

De verlaten gangen in de Maretraite Mall. Veel ondernemers hebben het door de hoge huur opgegeven of eieren voor hun geld gekozen nu het winkelcentrum dreigt te worden geveild.

[quads id=1]

Op de veiling

Het terrein van de Maretraite Mall in Paramaribo-Noord belandt volgens bronnen toch op de veiling. De eigenaar schijnt niet in staat te zijn om de schuld bij de bank te betalen. Dit wordt noch ontkend noch bevestigd door Kevin Li, directielid van de Maretraite Mall. “We zijn bezig te praten met de bank, die ons nu moet antwoorden. Wij doen er alles aan om de mall te behouden”, zegt Li. Hij wil ook niet zeggen of de gesprekken met de bank positief zijn geweest.

[quads id=1]

Praten met de bank

Op de vraag of het om een groot schuldbedrag gaat, antwoordt hij dat het geen kleine geldsom betreft. In november werd bekend dat het perceel van de Maretraite Mall op 20 december zou worden geveild. De eigenaar heeft toen op zijn beurt een kort geding aangespannen tegen de bank, maar trok dat in, nadat de bank de veiling had aangehouden. Volgens Li heeft de kwestie niet veel impact gehad op de mall. Hij zegt dat daarna slechts de kledingzaak Dojo Couture vertrokken is uit het warenhuis.

Dojo Couture

Veel units staan nu leeg. Er blijken nog maar ongeveer twintig ondernemingen aanwezig te zijn. Bij de opening in mei 2006 hadden haast alle units een huurder. “De slechte economische situatie heeft gezorgd dat er al enkele jaren weinig animo is. De koopkracht is erg afgenomen”, zegt een winkelverkoopster, die er sinds de opening van het warenhuis werkt. “We hebben in het begin goede tijden gekend”, zegt ze.

[quads id=1]

Hoge koers

Echter door de stijging van de wisselkoers van de Amerikaanse dollar is het huurbedrag van een unit nauwelijks betaalbaar voor ondernemers en velen hebben het voor gezien gehouden. Daarnaast wijst de verkoopster erop dat er weinig security guards aanwezig zijn in de mall waardoor de unithouders, verkopers en klanten zich niet veilig voelen.

mall Paramaribo Suriname
Foto uit DWT
Aantrekkelijker maken

Haar collega die ook sinds de opening van het warenhuis daar werkzaam is, wil dat de mall liever vandaag dan morgen wordt verfraaid. Hierdoor wordt het winkelcentrum weer aantrekkelijker voor het publiek. Daarnaast moeten weer veel eettentjes komen en moeten er meer activiteiten worden georganiseerd om de mensen te prikkelen naar de mall te komen.

[quads id=1]

Samen met investeerders

Li neemt de suggesties mee, maar het probleem met de bank moet eerst worden opgelost. “We moeten daarna samen met investeerders nagaan hoe we de mall weer tot bloei kunnen krijgen.”

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.