Hoge gevangenisstraffen voor brute moord op bewaker Sewcharan Lakhichandin uit Suriname

overleden Suriname
Verkeerde vrienden, pas getrouwd, niet hun bedoeling, onder invloed van alcohol. Allemaal verklaringen van de 5 verdachten. Ze waren betrokken bij de wrede dood van de 59-jarige bewaker Lakhichand Sewcharan uit Suriname

[quads id=1]

Uit onderzoek blijkt dat hij met grof geweld om het leven was gebracht. De rechter gaf deze mannen dan ook flinke celstraffen. De bewaker heeft door hun toedoen een vrouw en drie kinderen met geestelijke beperking achtergelaten.  Bekijk het bericht voor meer informatie.

[quads id=1]

Bewaker uit Suriname

Verdachten gevonnist in doodslagzaak bewaker. Kenneth H., Rene J., Alexandro M., Ashwin C. en Jeetender D. zijn op de rechtszitting maandag door kantonrechter Ingrid Lachitjaran gevonnist voor poging tot diefstal middels geweld de dood ten gevolge hebbende van de bewaker Sewcharan Lakhichand op 10 oktober 2016. Rene J, Alexandro M. en Kenneth H. kregen elk een celstraf van tien jaar opgelegd. Ashwin C. gaat voor zeven jaar de bak in en Jeetender D. hoorde een vonnis van drie jaar tegen zich vellen.

[quads id=1]

Feit is bewezen

De kantonrechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De bewaker van een bouwmaterialenzaak werd op die bewuste avond op gruwelijke wijze mishandeld, waardoor hij het leven liet. Het slachtoffer werd gedood met een hamer. De verdachten verklaarden dat het niet hun bedoeling was om de bewaker te doden. Zij waren alleen van plan om te stelen.

Een stoornis

Uit het psychologische rapport blijkt dat slechts Ashwin een stoornis heeft. De overige verdachten hebben geen ziekelijke stoornis. Op de vorige rechtszitting hadden de verdachten verklaard dat het niet in de bedoeling lag om het slachtoffer te vermoorden. Ze waren onder invloed van drank en maakten toen de afspraak om cement te stelen.

[quads id=1]

Onder invloed

De bewaker zou slechts worden overmeesterd en zijn mond zou worden geplakt. Alexandro M. zei dat hij nooit iemand zou vermoorden en dat hij zoiets niet kan doen. Rene J. merkte op dat hij verkeerde vrienden heeft gehad en dat hij een goede reputatie had. Ook gaf hij aan dat hij pas was getrouwd.

Ze hadden spijt

Ashwin C. vroeg om een kans, terwijl Kenneth H. zei dat hij niet de intentie had om cement te stelen en iemand te doden. Jeeteender D. zei dat het hem speet dat iemand het leven heeft gelaten.

Eerdere berichten:

Redactie: Gezin vermoorde Lakhichand Sewcharan heeft het heel erg zwaar

geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.