5 ambtenaren uit Suriname opgesloten ivm dood Giovanni Dion Griffith

griffith gevangenis Suriname
Veel mensen dachten het al: “De gevangene uit Suriname  is vast doodgeslagen door de bewakers”. Ze zaten er niet ver naast: 5 gevangenisbewaarders zijn opgesloten ivm zware mishandeling met de dood als gevolg.

[quads id=1]

Sommige mensen zeggen dat de bewaarders het recht hadden om dit te doen, dan moest de gevangene maar niet vluchten. Wat zegt de wet: Neem het recht niet in eigen hand. Dat geldt ook voor ambtenaren. Of niet?
Gevangenis Suriname

Update” gedetineerde dood binnen gebracht op SEH Nickerie. Vijf penitentiaire ambtenaren, die te werk zijn gesteld te Hazard in het district Nickerie, zijn op zondag 31 maart aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld.

De ambtenaren worden ervan verdacht de ontvluchte gedetineerde Giovanni Dion Griffith te hebben mishandeld na zijn weder aanhouding.

[quads id=1]

Dood binnengebracht

De politie Suriname kreeg de melding dat Griffith dood was binnen gebracht op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis te Nickerie.
Rechercheurs van Nickerie en rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten van Paramaribo begonnen terstond met een onderzoek, nadat gebleken was dat het ontzielde lichaam van Griffith sporen van geweld vertoonde.

Sporen van geweld

Uit het onderzoek tot nu toe is komen vast te staan dat de gedetineerde Griffith op zondag 24 maart was ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard.

[quads id=1]

griffith gevangenis Suriname
De overleden Griffith Foto van Actionnieuws Suriname

Griffith werd opgespoord door de penitentiaire ambtenaren van Hazard en het gelukte hen om hem dezelfde dag aan te houden en wederom op te nemen in de sterkte van het huis van bewaring.

Zware mishandeling

Na afstemming met het Openbaar Ministerie van Suriname zijn de penitentiaire ambtenaren hangende het onderzoek, door de politie van Suriname  in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

Eerdere berichten:

Gevluchte gevangene uit Suriname overleden

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.