Trash Tag Movement Suriname houdt grote schoonmaak in Geyersvlijt Paramaribo (foto’s en video’s)

Paramaribo Suriname
Pruiken, kinderwagens, vieze toiletpotten, van alles kwamen de vrijwilligers van de Trash Tag Movement Suriname tegen tijdens hun tweede schoonmaak project.

[quads id=1]

Ditmaal waren ze aan de Mathoerastraat, Geyersvlijt in Paramaribo. Was jij er ook bij? Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de fantastische foto’s en video’s. Hou hun website in de gaten want misschien komt er nog een schoonmaak actie. Samen staan we sterk! Like and share! Waar moet er nog meer schoongemaakt worden?
Paramaribo Suriname

Tussen de gedumpte babywagens, oude televisies en zelfs pruiken zijn vrijwilligers van de Trash Tag Momement op zaterdag druk bezig al het gedumpte grofvuil en huisvuil aan de Mathoerastraat, Geyersvlijt, op een hoop bijeen te brengen. Deze schoonmaakactie is de tweede ‘Trash Tag Challenge’, georganiseerd door een groep vrijwilligers die eerder deze maand een schoonmaakactie hield in de Cultuurtuin.

[quads id=1]

Huisvuil

Deze challenge is één van de nieuwste sociale-mediatrends. Jongeren over de gehele wereld worden uitgedaagd om een plek waar vuil gedumpt is schoon te maken, en voor- en na-foto’s te plaatsen op sociale media.

“Wereldwijd doen mensen mee aan de Trash Tag Challenge en ik had zeker interesse om dit ook in Suriname viraal te laten gaan. Toen zag ik dat Irvin een oproep plaatste om deze challenge uit te voeren en heb me daarbij gevoegd”, vertelt mede-initiatiefneemster Danique van Varsseveld. Samen met Irvin Ngariman is zij de Trash Tag Movement Suriname gestart na het succes van de eerste trash tag-challenge in Cultuurtuin. Het idee om de Mathoerastraat schoon te maken, kwam nadat de groep na het initiële succes een oproep plaatste op sociale media.

[quads id=1]

Eenmalig

“In eerste instanties was de challenge een eenmalig gebeuren, maar het is zo goed ontvangen dat we besloten om door te gaan en mensen te vragen om ons te vertellen waar wij de volgende challenge zouden kunnen organiseren”, vertelt Van Varsseveld. Er kwamen vele reacties binnen van de Mathoerstraat en de Kleinestraat, een zijstraat van de Kristalstraat. “Deze twee straten werden heel veel aangehaald. We hebben beide bekeken en kozen ervoor om de Mathoerastraat als eerste aan te pakken, omdat de Kleinestraat echt een planning en grote organisatie nodig heeft.”

[quads id=1]

TP Stroop

Rahid Doekhie, directeur van Mr. TP Siroop, is heel blij met deze beweging en ondersteunt die volledig. Hij stond klaar met stroop, handschoenen en gereedschappen. Zijn bedrijf grenst aan het perceel waar alle vuil wordt gedumpt. “We hebben al sinds wij hier vijftien jaar geleden zijn gevestigd, last van het vuil dat hier gedumpt wordt. Dat is natuurlijk niet alleen onhygiënisch voor ons als voedselverwerkingsbedrijf, maar zeker ook ongezond voor de kinderen die hier moeten lopen als zij naar school en naar huis moeten”, vertelt de ondernemer.

Social media

Voor Van Varsseveld is de bewustwording zeker een moeilijk proces. Zij vertelt over een buurtbewoner die boos naar de vrijwilligers toe stapte toen die op sociale media een foto zag van een doos met zijn gegevens die door hem is gedumpt. “De meneer was natuurlijk heel erg gebelgd, maar we hebben heel rustig met hem gesproken en gezegd dat het eigenlijk niet zo hoort. Gelukkig heeft hij achteraf ingezien dat hij inderdaad verkeerd was en heeft geholpen door vuilzakken en drank te doneren. Bewustwording komt, alleen neemt het wat even tijd”, aldus van Varsseveld.

Bekijk hier de Facebook pagina en de overige foto’s:

En de video’s:

[quads id=1]

Foto’s van:Trash Tag Movement Suriname en Radio 10
https://www.facebook.com/TTMSuriname/
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.