Opgelet zomertijd is ingegaan in Nederland verschil met Suriname is nu 5 uur (video)

Nederland Suriname
In Nederland hebben ze vannacht een uurtje korter geslapen. De zomertijd is daar namelijk weer ingegaan. In Suriname is de tijd gewoon gelijk gebleven.

[quads id=1]

Dat betekent dat het tijdsverschil tussen Nederland en Suriname ook is veranderd. Tijdens wintertijd in Nederland is het in Suriname 4 uur vroeger. Maar nu tijdens de zomertijd is 5 uur vroeger. Geef het door aan iedereen zodat ze daar rekening mee kunnen houden.

[quads id=1]

Tijd in Suriname  en Nederland

Vergeet je wekker niet aan te passen anders ben je morgen te laat op je werk. let op. De meeste telefoons in zetten al automatisch de tijd vooruit. Dus doe het niet handmatig want anders ben je morgen veel te vroeg op je werk.

Nederland

Dus vannacht ging de zomertijd weer in. De klok ging om 02.00 uur één uur vooruit. Het ezelsbruggetje luidt dan ook: voorjaar – klok vooruit.

‘s Ochtends langer donker, in de avond langer licht, Met het ingaan van de zomertijd is het ‘s ochtends langer donker maar in de avond langer licht. Dat kan ertoe leiden dat we ‘s avonds minder stroom verbruiken omdat de lichten pas later aan hoeven.

[quads id=1]

Minder stroomverbruik

Bij het ingaan van de zomertijd slapen we een uur korter. Veel mensen zeggen fysiek last te hebben van het verschuiven van de tijd: het verstoort de biologische klok. Bij de een duurt die ontregeling langer dan bij de ander. De wintertijd is eigenlijk de ‘normale’ tijd.

Suriname  Nederland
Niet vergeten de klok vooruit te draaien. Foto van: Pixabay/ANP uit Hart van Nederland

Wat vinden de mensen in Nederland fijner? Zomer- of winterijd? Bekijk hier een video erover:

Bron: ANP en Hart van Nederland
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.