Chinees verdacht van betrokkenheid bij brute beroving in Suriname

Paramaribo politie
Heel veel geld werd er weggenomen na een gewapende roofoverval in Suriname. De vrouw des huizes werd onder schot gehouden terwijl een man werd mishandeld en geschopt.

[quads id=1]

Het was vreselijk voor de bewoners. Een man uit China is 1 van de verdachten. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Dit doen de Chinezen toch niet in Suriname? Of toch wel?
Chinees in Suriname

Chinees ontkent deel te zijn van roversbende in Suriname. De Chinees Chuang W. ontkent dat hij deel is geweest van een bende rovers, die op 5 december 2018 een gewapende roofoverval heeft gepleegd in een woning in Suriname. De rovers zouden de bewoners van het huis daarbij met de dood hebben bedreigd.

[quads id=1]

Flinke geldbedragen

Ze zouden ze zwaar hebben mishandeld en geldbedragen van SRD 70.000, Euro 3.000, SRD 5.000 en sieraden hebben weggenomen. Op de strafzitting stelde de verdachte, die een tijdje terug uit China naar Suriname is gekomen en werkzaam is als kassier bij een winkel, dat hij onschuldig is en niets af weet van een van zijn medeverdachten, een zekere ‘Toko’. Deze Toko en mogelijk andere kompanen zijn nog steeds voortvluchtig.

[quads id=1]

Onder schot

Volgens de verdachte bestaat Toko niet. Uit de tenlastelegging blijkt dat de rovers zich toegang verschaften tot het pand in Suriname en gelijk daarna de huisbewoners onder schot hielden. Een manspersoon
werd daarbij met de kolf van het wapen aan zijn hoofd geslagen, waarna hij
trappen en schoppen over zijn geheel lichaam moest incasseren.

[quads id=1]

Met een kussen

Daarna werd een kussen op het hoofd van de vrouw des huizes geplaatst en werd daarop een vuistvuurwapen gedrukt. De rovers dreigden de vrouw dood te zullen schieten indien zij lawaai zou maken. Op 11 april worden 5 getuigen gehoord.

FR
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.