Opgelet USD opname limiet DSB bank Suriname nog verder verlaagd

hotel Suriname
Je mag nu nog minder per week opnemen bij de bank in Suriname. De klanten zijn hier helemaal niet blij mee.

[quads id=1]

Eerst was het maximaal 1500, toen 1000 en nu nog minder. Bekijk het bericht voor meer informatie. Hebben jullie hier ook last van? Kan de bank dit eigenlijk zomaar besluiten? Deel het met anderen zodat ze op de hoogte zijn. Je zou maar net een groot bedrag nodig hebben. Wat dan?
Bank Suriname

DSB verkrapt contante opname USD-tegoeden verder. De Surinaamsche Bank heeft de limiet van Amerikaanse dollars die rekeninghouders per week kunnen opnemen verlaagd naar maximaal vijfhonderd. Klanten die hiermee geconfronteerd werden, uitten hun misnoegen dat de limieten de afgelopen periode stelselmatig verminderd zijn naar achtereenvolgens vijftienhonderd, duizend en nu vijfhonderd US dollar per week.

[quads id=1]

Andere valuta

Een andere zaak is dat klanten die US dollars willen opnemen bij de bank in Suriname, vanwege de schaarste aan deze valuta, euro’s worden aangeboden. De situatie bij overige banken is vooralsnog onbekend.

“De DSB heeft in verband met het tekort aan US dollar-contanten in Suriname een limiet voor contante uitbetalingen van vijfhonderd US dollar per week. DSB adviseert klanten hun betalingen zoveel als mogelijk giraal te doen. Voor overmakingen gelden er geen beperkingen. Klanten worden niet verplicht om in een andere valuta een contante opname te doen”, zegt de directie desgevraagd tegen de Ware Tijd.

Sinds de tweede helft van vorig jaar doet zich een schaarste voor aan Amerikaanse dollars, omdat invoer hiervan ernstig stagneert. Dit komt nadat in april vorig jaar een geldzending van 19,5 miljoen euro door de Nederlandse justitie in beslag werd genomen. Geldzendingen kwamen sindsdien in gedrang waardoor euro’s niet uitgevoerd kunnen worden om daartegenover US dollars in te voeren.

[quads id=1]

Dinsdag is Robert van Trikt, governor bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), naar Nederland vertrokken voor overleg met De Nederlandsche Bank, om de officiële geldstroom tussen Suriname en Nederland weer op gang te brengen. Door de ontstane situatie hopen de euro’s die voornamelijk worden overgebracht door bezoekers uit Nederland en Frans-Guyana zich op in Suriname. In Nederland zal ook gesproken worden over technische ondersteuning in het kader van de ‘Nationale Evaluatie’ van Surinames financiële systeem later dit jaar.

[quads id=1]

Om het giraal betalen in Suriname te bevorderen, introduceerde De Surinaamsche Bank deze week de Easy Creditcard. Het eerste exemplaar werd door bankdirecteur Hanna Lieuw Hie-Gonesh overhandigd aan Van Trikt. Met de introductie van deze creditcard maakt de bank het gemakkelijk voor al haar klanten die naar het buitenland reizen en niet met contanten willen gaan, staat in een persbericht.

[quads id=1]

Deze creditcard kan ook gebruikt worden voor online inkopen en betalingen. Verder wordt gesteld dat de Easy Creditcard “gemakkelijk en snel” aangevraagd kan worden. Alle houders van een euro- of USD-rekening kunnen er voor in aanmerking komen. Via internet- of mobielbankieren kan op elk gewenst tijdstip een bedrag overgeboekt worden op de creditcard waarmee vervolgens betalingen verricht kunnen worden.
Geschreven door Ivan Cairo
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.