18-jarige uit Paramaribo heeft bloedeigen nichtje van 5 jaar ‘ontmaagd’

Paramaribo Suriname

NEEF KRIJGT TWEE JAAR CEL VOOR MISBRUIK NICHTJE.
Neef krijgt twee jaar cel voor misbruik nichtje. Voor misbruik van zijn vijfjarig nichtje is Rogasil S. (18) donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

[quads id=1]

Kantonrechter Lydia Ravenberg week daarmee af van de strafeis van officier van justitie Claudia Bruining, die drie jaar en zes maanden had gevorderd. In zijn laatste woord zei de jongeman dat hij spijt heeft van zijn handelingen.

Rogaisil S. heeft het slachtoffertje misbruikt in het huis van zijn neef. Het kind heeft verklaard dat hij haar intieme beelden heeft laten zien. Hierna vergreep hij zich aan haar. De zaak kwam aan het licht toen de ouders van het meisje rode plekken rond haar geslacht hadden waargenomen.

[quads id=1]

De moeder ging op onderzoek uit en bracht het kind naar de gynaecoloog. Die stelde vast dat de kleuter ontmaagd was.

Rogailsil S. kreeg onderdak van zijn neef die hem met alles vertrouwde. Hij woonde daarvoor kort in een internaat nadat hij vanuit het binnenland naar de stad was verhuisd. De neef verklaarde dat hij de dader de gelegenheid wilde geven om door te studeren en iets van zijn leven te maken.

[quads id=1]

Rogaisil S. is zonder ouders opgegroeid en heeft volgens advocaat Kenneth Amoksi geen vader- en moederliefde gekend. Hierdoor zou hij bepaalde normen en waarden niet hebben geleerd. “Hij heeft daadwerkelijk een grove fout gemaakt, mevrouw de rechter. Hij zal ook kinderen krijgen in de toekomst. Hij zal het slachtoffer zeker terugzien in zijn dochters als hij meisjes krijgt. Het zal hem ook voor de rest van zijn leven achtervolgen”‘ zei de raadsman tijdens zijn pleidooi. Hij vroeg de rechter om corrigerend op te treden.

[quads id=1]

De openbaar aanklager zei dat de handelingen van Rogailsil S. afgestraft moeten worden en dat de straf die zij vorderde hem tot andere gedachten moeten brengen. De magistraat zei dat ze bij haar strafoverweging rekening heeft gehouden met de moeilijke jeugdjaren van de dader. Ook vindt ze dat de man begeleid moet worden, zodat hij tot inkeer komt.
Bron DWT