Rechter wijst vordering rij- en voertuigenbelasting Suriname af controle pas na juni 2019 (video)

belasting Suriname
belasting Suriname
Foto van Starnieuws

Helaas voor vele mensen. De rechter heeft de vordering over het NIET betalen van de belasting in Suriname afgewezen

[quads id=1]

Ondertussen is er SRD 52 miljoen is betaald aan rij- en voertuigenbelasting. De controle zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden, nadat er enkele aanpassingen zijn gepleegd. Bekijk het bericht voor de bekendmaking. Is al die moeite nu voor niets geweest?

Belasting Suriname

Kortgedingrechter Alida Johanns heeft de vordering over het niet betalen van de rij- en voertuigenbelasting zojuist afgewezen.

[quads id=1]

Volgens de rechter zijn er geen gronden voor deze vordering. De belangen van de burgers zouden niet zijn geschaad.

Anand Biharie, Stichting Centre for Public Affairs Suriname, ondersteund door Strei!, heeft de rechtszaak aanhangig gemaakt. Aan de rechter werd gevraagd de rechtswerking van deze belasting te schorsen.

[quads id=1]

Biharie zegt aan journalisten het niet eens te zijn met de argumenten van de rechter.

Het vonnis op papier wordt afgewacht, waarna beroep hiertegen zal worden getekend. Biharie vindt dat de rechter de gronden onvoldoende gewogen heeft. Er is een verschil van inzicht, stelt hij. Biharie zegt dat zolang de zaak nog zal dienen in hoger beroep burgers de belasting niet hoeven te betalen.

[quads id=1]

Intussen had Financiën bekendgemaakt dat er tot nu toe SRD 52 miljoen is betaald aan rij- en voertuigenbelasting. Het gehele bedrag zal gebruikt worden voor diverse hoognodige infrastructurele werken, ook in de districten. De controle zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden, nadat er enkele aanpassingen zijn gepleegd.

Waar gaat de rechtszaak eigenlijk over? Dat legt Maisha hier uit. Kijk naar de video:

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.