Opgestegen Boeing 737 max keert terug naar luchthaven met motorproblemen in Amerika (video)

vliegtuig reizen
Bijna alle toestellen van dit type vliegtuig blijven aan de grond na de 2 dodelijke crashes. Ook dit vliegtuig blijft aan de grond hij moest alleen ergens anders naartoe vliegen om ‘opgeslagen’ te worden.

[quads id=1]

Na het opstijgen kreeg het vliegtuig problemen en maakte een noodlanding. Er zaten geen passagiers op de vlucht. Alleen bemanningsleden. Gelukkig konden ze veilig landen. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie.
Vliegtuig aan de grond

Een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines is dinsdag met motorproblemen teruggekeerd naar de luchthaven van het Amerikaanse Orlando. Het toestel had alleen bemanningsleden aan boord.

[quads id=1]

Motorproblemen

De Boeing zou naar Victorville vliegen, een luchthaven in de Mojavewoestijn waar Southwest Airlines (een deel van) haar 737 MAX’en opslaat tot ze weer mogen vliegen. Vanwege de crashes in Ethiopië en Indonesië geldt er een verbod op passagiersvluchten met dit type vliegtuig.

Verbod na crashes

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA benadrukt in een verklaring dat het terugkeren van het Southwest-toestel niets te maken heeft met het MCAS-systeem, dat mogelijk een rol zou hebben gespeeld in de recente ongelukken met de MAX.

Video

Bekijk hier de video met de nieuwsuitzending erover:

[quads id=1]

Bron: Luchtvaartnieuws
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/southwest-boeing-737-max-keert-terug-met-motorproblemen

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.