Militair uit Suriname laat vrouw en 3 kinderen achter familie zoekt getuigen

militair Suriname

Barbaars! Zo noemt de familie zijn dood. Militair Clifton Clous uit Suriname laat een vrouw en 3 jonge kinderen achter. Kinderen die nu verder moeten leven zonder hun vader.

[quads id=1]

Hij werd vermoedelijk doodgeslagen afgelopen week door de mensen van het dorp waar hij een bromfietser aanreed. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Bekijk het bericht om te lezen wat de familie nog meer vertelt. De familie roept getuigen op. Deel daarom dit bericht. Misschien durft toch nog iemand te praten. We wensen de familie, vrouw en kinderen veel sterkte.

Militair uit Suriname

“De mensen hebben hem vermoedelijk met een balk geslagen aan zijn hoofd. Dit is echt barbaars.” Brigitte Parana uit de gevoelens van de familie van Clifton van der Clous (34) die in het weekend is bezweken aan zijn verwondingen, nadat hij is mishandeld door bewoners van Bigi Poika. Hij heeft met de auto een bromfietser uit het dorp aangereden, die daarbij letsels heeft opgelopen. “We hebben ook gehoord dat ze hem hebben daarna hebben gebonden aan zijn auto en dat ze hem gesleept hebben naar de recreatiezaal.”

[quads id=1]

Aan zijn auto gebonden

Van der Clous was militair in Suriname en laat een vrouw en drie jonge kinderen achter: twee zonen van tien en zeven jaar en een meisje van een jaar. “Ik ken mijn neef als iemand die een beetje driftig is”, geeft Parana toe. Zij heeft zich geërgerd aan de mensen van Bigi Poika omdat zij eerst ontkenden dat Van der Clous is mishandeld. “Ze hebben eerst gelogen, maar nu het duidelijk is dat het gaat om een mishandeling, zeggen ze niets meer”, zegt Parana.

Het is volgens haar niet waar dat haar neef in beschonken toestand was toen hij in botsing kwam met de bromfietser. “Volgens het rapport van de arts is er geen alcohol aangetroffen in het bloed van mijn neef.” Ze pleit ervoor dat justitiële autoriteiten de zaak grondig onderzoeken.

[quads id=1]

Ooggetuigen

Parana roept ooggetuigen op om de informatie te verstrekken zodat de politie de daders kan achterhalen. “Mensen zijn misschien bang of willen anderen beschermen. Vandaag zijn wij in de situatie, maar morgen kunnen zij in dezelfde toestand zijn”, redeneert zij. Volgens de publiciteitsdienst van de politie Suriname is er nog niemand aangehouden in de zaak.

[quads id=1]

De verdachte is voortvluchtig

Petrus Wasimin, hoofd recherche van de Militaire Politie (MP) in Suriname zegt dat de politie een verdachte in beeld heeft gebracht die voortvluchtig is. “Als die wordt aangehouden, zullen de anderen ook in de kraag gevat worden”, verzekert hij. Gebleken is dat dorpelingen niet staan te popelen om te vertellen wat er precies is gebeurd.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.