Brute mishandeling na aanrijding werd militair in Suriname fataal

overleden Suriname
Lees hier meer over het incident omtrent de overleden militair. Hij reed een bromfietser aan. Maar is dit reden genoeg om hem zwaar te mishandelen?

[quads id=1]

Moeten de dorpelingen opgesloten worden voor moord/doodslag? De 1 zegt dat de militair dronken was en de ander zegt dat de bromfietser dronken was. Ook de bromfietser vertelt zijn verhaal. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent het incident.  We wensen de familie sterkte.
Ongeval Suriname

De militair Clifton van der Clous is na te zijn mishandeld in Bigi Poika bezweken aan zijn verwondingen. Hij heeft met de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag een bewoner van het dorp, die een bromfiets bestuurde, aangereden. De bromfietser heeft letsel opgelopen, maar verkeerde buiten levensgevaar.

overleden Suriname

“Ik betreur het voorval. Ik heb begrepen dat het gaat om een correcte militair die gehoorzaam en gedisciplineerd was”, zegt Petrus Wasimin, hoofd bij recherche van de Militaire Politie (MP), tegen de Ware Tijd. Van der Clous was werkzaam bij het Kabinet van de President.

[quads id=1]

Volgens Wasiman heeft het voorlopig onderzoek uitgewezen dat toen de militair de brommer heeft aangereden hij door is gereden. Hij is toen klem gereden door een bewoner van het dorp en vervolgens mishandeld door dorpelingen. Van der Clous was mogelijk onder invloed van alcohol. Het lijk is intussen vrijgegeven aan familieleden.

Kapitein Ivanildo Ijoenakame van Bigi Poika wenst voorlopig niets te zeggen over het geval. De MP en de politie waren maandag voor onderzoek in het dorp. Ook andere bewoners houden de kaken stijf op elkaar en verwijzen naar het dorpshoofd. De krant verneemt van andere bronnen dat Van der Clous die in Bernharddorp woonde naar Bigi Poika ging om een dedeoso bij te wonen.

[quads id=1]

De aanrijding gebeurde niet in de woonomgeving van het dorp. Volgens de bronnen was niet de militair, maar de bromfietser onder invloed van alcohol. De militair wilde het dorp op de hoogte stellen van het incident, maar kreeg te maken met boze mensen. Volgens een persbericht van de politie werd de autobestuurder, die niet aanspreekbaar was, in de recreatiezaal van het dorp aangetroffen.

Hij was vastgebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. Zijn adem riek naar alcohol. De bromfietser is per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. Hij heeft letsels opgelopen aan zijn linker- en rechterarm en schaafwondjes over zijn lichaam en een snijwond aan zijn linker enkel.

[quads id=1]

Volgens verklaring van de bromfietser reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl Van der Clous hem in tegenovergestelde richting naderde. Ter hoogte van het huis van de stroomgenerator reed de autobestuurder zigzag over de weg, kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan.

Na de aanrijding reed de autobestuurder door, achterna gezeten door omstanders. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld. Hij moet vervolgens naar de recreatiezaal zijn gebracht, waar men hem vastbond en de politie inschakelde.

[quads id=1]

Naderhand kwamen de omstanders aan de hand van een legitimatiebewijs dat Van der Clous bij zich had, erachter dat hij van beroep militair was. De autobestuurder werd door de politie van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde MP die het slachtoffer verder voor medische behandeling heeft afgevoerd naar de SEH. Hij liet kort na aankomst bij de SEH het leven, meldt de politie.
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.