Broer schoot bloedeigen broer door het hoofd na feestje te Flora Paramaribo

vakantie Paramaribo
Harley heeft zijn broer doodgeschoten na een woordenwisseling. De schietpartij vond een tijdje geleden plaats te Flora in Paramaribo

[quads id=1]

De schutter die tevens politieman is vond het niet leuk dat hij geen eten kreeg op het feest. Schoot hij zijn broer daarom dood? Lees hier wat er precies is gebeurd.
Paramaribo Flora

Zeven jaar celstraf voor doodschieten broer. Harley K. is maandag tot zeven jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld door rechter Cynthia Valstein-Montnor. De periode in voorarrest wordt afgetrokken. Het vonnis is conform de eis van officier van justitie Roy Elgin. Harley K. heeft zijn broer twee jaar geleden op 11 maart 2017, doodgeschoten na een woordenwisseling.

[quads id=1]

Dood na woordenwisseling

Het geval deed zich voor aan de Wanestraat in de wijk Flora. Hoewel Harley K. steeds heeft gezegd dat hij zijn broer niet wilde doodschieten, is het volgens de rechter bewezen dat de veroordeelde zijn broer opzettelijk om het leven heeft gebracht met zijn dienstwapen. “Als getrainde politie­man had u anders kunnen handelen, omdat u daartoe de ruimte had. Er was duidelijk sprake van voorwaardelijke opzet.”

[quads id=1]

Getrainde politieman

Harley K. vond het niet leuk dat de vrouw van zijn broer geen eten voor hem wilde opscheppen op een feest. Hij verliet woedend het feest. Toen het latere slachtoffer het voorval met Harley K. wilde bespreken, ontstond er een woordenwisseling die uitliep in een vechtpartij. Omstanders haalden de broers uit elkaar en pakten Harley K. zijn vuurwapen af. Dit mocht niet baten.

Door het hoofd geschoten

Harley K. ging naar binnen pakte het pistool dat op de ijskast lag en schoot zijn broer door het hoofd. “Het wapen is van u afgepakt. Was dat niet het moment om het daarbij te laten? Maar nee, u pakt het gespannen wapen en komt weer naar buiten. U kon met hem vechten, maar dit ging te ver”, merkte Valstein-Montnor op.

[quads id=1]

Dominante broer

Volgens een psychologisch rapport is Harley K. een dominante persoon die altijd probeert zijn wil door te drukken. Dat gedrag zou mede hebben geleid tot de ruzie. “U moet worden begeleid voor uw dominant karakter, anders kan u in de toekomst weer in problemen komen”, merkte Valstein-Montnor op. “Mensen doen niet altijd wat u wilt. Zo is dat nu eenmaal en u moet leren dat te accepteren.”

Eerdere berichten:

Politie ambtenaar schoot zijn bloedeigen broer door zijn hoofd te Paramaribo ~ Suriname

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.