Anoniem: Mijn zwager heeft mij op vakantie in Suriname gebruikt in een pension in Paramaribo

zwager Suriname

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Solance. Ik ben 17 jaar en ik heb een oudere zus Merre. Ze is 29 jaar en ze is met Benito. Ik noem hem Ben. Hij is 46 jaar. We hebben nog een broer van 25 jaar.

[quads id=1]

Omdat onze moeder 2 jaar geleden is overleden ben ik bij mijn zus in getrokken. Ze woont niet samen met Ben. Ze hebben wel kinderen. Ik help haar met de kinderen als zij werkt. Ik heb Ben nooit gemogen Hij keek altijd zo vreemd naar me. Maar is de man van mijn zus en ik bemoei niet. Onze moeder is gecremeerd en om haar as uit te strooien zijn we eind vorig jaar met zijn allen op vakantie naar Suriname gegaan.

[quads id=1]

Vakantie naar Suriname

Vakantie vieren en om de familie te leren kennen. Maar vooral om goed afscheid te nemen van mama. Ook Ben ging mee en de kinderen van mijn zus. Mijn broer, zijn kinderen en zijn nieuwe vriendin. Ik alleen. Ik heb geen vriend. We hebben een heel groot huis gehuurd. In Paramaribo. Heel leuk. Ik hoefde alleen mijn ticket te betalen. Voor de rest zouden ze alles regelen. Ik ben nog schoolgaand. Mijn broer regelde alles voor mij. Ik hoefde zelfs maar de helft van mijn ticket te betalen de rest mocht ik gebruiken als zakgeld.

Ticket betalen

Mijn broer doet veel met me. Alsof hij alleen weet hoe moeilijk ik het heb zonder mijn moeder. En zijn vriendin is ook een beetje jonger dus met haar kan ik het goed vinden. Mijn broer is 25 jaar. Hij heeft jong kinderen gekregen met een andere dame. Ook met haar kan ik het heel goed vinden.

[quads id=1]

Mijn zus is een apart verhaal. Ze is geen lief persoon. Eeuw boos en geïrriteerd. Mensen gaan niet graag met haar om. Ook omdat niemand houdt van Ben. Hij is altijd zo dominant en behandelt haar niet goed. Mijn moeder heeft zo vaak met haar gesproken. Ze neemt het altijd voor hem op.  Als hij bij mijn zus is dan ben ik in de kamer of ik ben dan weg. Lastige situatie. Maar ik kon alleen bij mijn zus terecht na de dood van mijn moeder.

Samen op vakantie

En nu samen op vakantie. We deden het voor mama. Dat was haar wens. En toch was het uiteindelijk niet eens zo erg in het begin. Ben deed juist heel erg aardig. Nam me soms mee om boodschappen te halen enzo. Ik was juist blij. Ik begon hem aardig te vinden. Mijn zus was altijd boos zoals we gewend zijn van haar.

Op een avond hadden we een kerkdienst thuis voor onze moeder gehouden. Die avond had ik het heel erg zwaar en ben huilend weggelopen. Ben is mij toen achterna gegaan. Hij nam me mee om een stukje te rijden. Ik was wel blij om weer even weg te gaan want ik kreeg het zo benauwd met al die mensen om me heen. Inmiddels vond ik Ben ook niet zo slecht dus vond het leuk.

[quads id=1]

We reden door Paramaribo

Alles was zo mooi verlicht. We dronken iets in de auto. En hij luisterde echt naar mij. Het voelde goed. Hij stopte bij een supermarkt en we dronken bier. En toen reed hij naar zo een kleine hotelkamer in Paramaribo. (Een pension noemen ze het hier in Suriname *redactie). We zaten zo leuk te praten dat ik niet eens echt door had wat hij deed. Hij zei me dat hij iets moest halen. Nu denk ik wel na hoe dom ik was. Maar ik kon ook niet geloven dat hij zo iets vreselijks van plan was.

[quads id=1]

Een hotel kamer

Toen ik mee naar binnen ging zag ik dat het een kamer was met een douche en allemaal verschillende soorten rubbers op tafel. Ben vroeg me op bed te gaan zitten. Zo konden we beter praten. Ik weet niet meer wat er is gebeurd. Of hij me iets heeft gegeven om te drinken of dat ik dronken was. Maar hij is toen met me naar bed gegaan. Ik had het nog nooit eerder gedaan. Hij heeft me pijn gedaan. Ik kan me niet alles meer herinneren.

Hij heeft met me geslapen

Toen ik weer thuis aankwam wilde ik mijn zus meteen vertellen wat er was gebeurd. Hij trok me toen aan mijn arm en zei me dat hij zou zeggen dat ik het ook wilde. Toen we naar binnen stapte keek ze mij heel vreemd aan. En maakte ruzie met Ben. Ik ben meteen gaan slapen. Het was een rare nacht.
Ik werd ineens om 4 uur s nachts wakker van de pijn. Alles deed me pijn. Van binnen en van buiten. En toen ik mijn ogen open deed zat mijn zus naast mij. Ik begon te huilen en wilde naar haar toe maar ze duwde me weg. En toen liep ze weg. Zonder met elkaar gesproken te hebben.

[quads id=1]

Nog 2 dagen

Gelukkig gingen we al over 2 dagen naar huis. Het was een hele gespannen sfeer. Ik loog tegen iedereen dat ik ziek was. Ben zag ik pas toen we gingen vertrekken. Zelfs in het vliegtuig zag ik hem niet. Hij sprak met niemand. Mijn schoonzus zei me dat hij en mijn zus ruzie hadden. Ik deed alsof ik niets wist.

zwager Suriname
Voorbeeldfoto uit New York Times

Mijn zus praat nu helemaal niet met mij. Niet daarover. Inmiddels zijn we al een paar maanden terug. Ze zegt alleen het hoognodige tegen mij. Ik ben nog altijd bang dat ik Ben ga tegenkomen. Maar ik heb hem nooit meer gezien. Hij is er wel. Die kinderen gaan naar hem en zij is ook met hem aan de telefoon maar hier thuis is hij niet meer gekomen. Niet dat ik weet.

Weet ze het?

Ik weet nu ook niet wat mijn zus weet. Ik durf er niet over te beginnen. Ik durf er met niemand over te praten. Ook niet met mijn broer en schoonzus. Ik ben regelmatig bij hen en ik ben bezig met een kamer en een baantje. Ik moet hier weg ik ben doodsbang dat Ben ineens in de kamer staat en mij weer misbruikt.

[quads id=1]

De politie

Naar de politie heeft ook geen zin. Ben kan goed praten. Hij heeft al gezegd dat hij gaat zeggen dat ik het wilde. Dus het heeft geen zin. En mijn broer zeg ik niets. Want hij gaat Ben vermoorden. Dus ik laat het maar zo. Ik vind het zo zielig voor mijn zus en de kinderen. Misschien doet hij hetzelfde met hun. Ze heeft ook een dochtertje.

Ik mis mijn moeder heel erg nu. Mijn moeder zou me gelijk geloven als ik haar dit vertelde. Ik voel me verdrietig en ik heb pijn. Daarom probeer ik het nu van mij af te schrijven. Maar ik ben ook boos. Ook op mezelf. Ik heb hem zijn gang laten gaan. Ik had meteen, in Suriname naar de politie moeten gaan. Ik denk soms. Misschien heb ik hem inderdaad aanleiding gegeven? Misschien had hij iets in mijn drankje gedaan. Ik weet het niet. Waarom heb ik niet gegild. Of hem geschopt. Ik snap er niets van. Het beste voor mij is nu om die vakantie te vergeten en zelfstandig te worden.

[quads id=1]

Ik hou wel van haar

Als ik hier weg ben is alles anders. Misschien zal ik dan mijn zus vertellen wat er is gebeurd. En als ze mij dan niet wil geloven. Dat is dan prima. Ik ben daar al op voorbereid. Ze houdt toch niet van mij. Maar ik wel van haar. Ik ben ook benieuwd wat jullie zouden doen in mijn geval. Moet ik iets zeggen? Moet ik naar de politie? Als ik dat doe dan ben ik mijn zus voorgoed kwijt. Want dan komt waarschijnlijk iedereen het te weten. Misschien moet ik gewoon verder met mijn leven? En dit alles achter me laten? Wat denken jullie? Of moet Benito gestraft worden? Misschien helpt de politie mij niet. Ik kan het op meerdere manieren bekend maken, ik kan het op Facebook zetten en ik kan zoveel dingen doen. Maar dan verlies ik mijn zus. Ik weet het niet.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn man gaat wekelijks met andere dames naar een hotel of pension ~ Paramaribo

Anoniem ~ Ik ben jarenlang naar bed gegaan met mijn schoonzus. Mijn broertje weet van niets ~ Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig