Militair overleden nadat hij vermoedelijk is mishandeld na aanrijding in Suriname

overleden Suriname

Autobestuurder vermoedelijk na aanrijding mishandeld en overlijdt in ziekenhuis. De 34-jarige Clifton van der Clous is op zaterdag 23 maart op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden.

[quads id=1]

De politie van Zanderij kreeg de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de weg naar Bigi Poika en dat er sprake moest zijn van zware persoonlijke ongelukken.

Daar aangekomen werd de autobestuurder Clifton die niet aanspreekbaar was, in een recreatiezaal aangetroffen. Hij was vast gebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. Zijn adem riek naar alcohol. De bromfietsbestuurder was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. Hij heeft letsels opgelopen aan zijn linker- en rechterarm alsook schaafwondjes over zijn lichaam en een snijwond aan zijn linker enkel.

[quads id=1]

Volgens verklaring van de bromfietsbestuurder reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het Gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl Clifton in tegengestelde richting reed. Ter hoogte van het huis van de stroomgenerator reed de autobestuurder zigzag over de weg, kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan.

Na de aanrijding reed de autobestuurder door, achterna gezeten door omstanders. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld. Hij moet vervolgens naar de recreatiezaal zijn gebracht, waar men hem vast bond en de politie inschakelde.

[quads id=1]

Naderhand kwamen de omstanders aan de hand van een legitimatiebewijs die Clifton bij zich had, te weten dat hij van beroep militair was. Clifton werd door de politie van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde Militaire Politie (MP) die het slachtoffer verder voor medische behandeling heeft afgevoerd naar de SEH. De autobestuurder liet kort na aankomst te SEH het leven.

Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

[quads id=1]

Het onderzoek in deze zaak wordt door de afdeling Kapitale Delicten en de MP voortgezet.

Eerdere berichten:

Onze neef Militair Clifton Van der Clous (TIP) is overleden in Suriname

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.