Incident met gewapende politieman en gewapende militair na feestje in Suriname

vakantie Paramaribo
Na een feestje in Suriname ontstond er een gespannen sfeer. Een gewapende militair moest inspringen nadat een politie agent zijn broer bedreigde met een geladen dienstwapen.

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Zouden politieagenten en militairen hun wapens thuis moeten laten als ze naar een feestje gaan?
Politieman in Suriname

Politieman niet beroofd maar ontwapend door militair. “De politieman L. is in de nacht van woensdag op donderdag 21 maart niet beroofd van zijn wapen. Hij is ontwapend nadat de hij een gespannen wapen heeft getrokken voor een broer van een militair.” Dit verklaarde een getuige, die het geval meemaakte, ten overstaan van de krant.

Feestje in Suriname

Uit het onderzoek blijkt dat er een verjaardagsfeest was in het ressort van Paranam te Suriname. Deze politieman was ook ter plaatse.

[quads id=1]

Op een gegeven moment toen de politieman naar zijn wagen liep, zag hij dat een van de bandleden, die ter plaatse had opgetreden, bij het achteruit rijden, het voertuig van de politieman had aangereden. De politieman in kwestie probeerde die bestuurder te beletten weg te gaan, echter gelukte het dit bandlid om toch weg te rijden.

Hij reed tegen zijn auto

De politieman wilde een achtervolging inzetten en bij het wegrijden zou de wagen van de politieman bijna de broer van de militair omver rijden, waarbij hij op de wagen sloeg.

[quads id=1]

De politieman stapte uit en haalde terstond zijn dienstwapen tevoorschijn.

De militair greep in

Op dat moment stond de militair voor de politieman. Ook de militair haalde zijn wapen waarna de militair de bestuurder vroeg om zich te legitimeren.

Dreigt met dienstwapen

Naar zeggen van de militair heeft de politieman zich op geen enkel moment gelegitimeerd. Het gelukte de militair om de autobestuurder, de politieman, te ontwapenen.

[quads id=1]

Militaire politie van Suriname

Het wapen is dezelfde dag overhandigd aan de militaire politie. Dagblad Suriname heeft met de MP gesproken en het blijkt dat het wapen is ingeleverd bij de recherche van de militaire politie van Suriname. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.