Op vakantie naar Paramaribo? Visum en Toeristenkaart voor Suriname vanaf 15 april online aanvragen

Vakantie Paramaribo

Goed nieuws voor de mensen die graag op vakantie gaan naar Suriname. Het aanvragen van een visum/toeristen kaart wordt volgende maand makkelijker.

[quads id=1]

Je kunt vanaf dan je visum en/of toeristenkaart online aanvragen! Bekijk het bericht voor meer informatie. Geef het door aan alle Suriname vakantie lovers

Vakantie Suriname

E-Visa en e-Toeristenkaart digitaal vanaf 15 april 2019. Luziano Truideman, waarnemend directeur Algemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft desgevraagd aan dat de overstap van het op papier gebaseerd systeem naar de digitale versie te maken heeft met verschillende redenen.

[quads id=1]

De afgedrukte documenten die werden ingediend bij de ambassades of het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de aanvraag van een visum, bleek een tijdrovend proces te zijn met hoge kosten van dien.

VFS-GLOBAL is een zeer gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft met diensten zoals paspoorten, maar ook visumaanvragen en visumverwerking. Het gaat om een bedrijf dat met 71 landen en overheden werkt op dit gebied, onder andere Brazilië, Japan, Turkije en de Verenigde Staten, ook in Suriname, Nederland en recentelijk nog het Verenigde Koninkrijk Engeland. Het voordeel van dit bedrijf is het feit dat zij wereldwijd bekend staat als te zijn een bedrijf met voldoende ervaring in het verstrekken en het innemen van visumaanvragen.

[quads id=1]

Dit bedrijf heeft voornamelijk in hoge mate een ingebouwde veiligheid in de diensten die zij de verschillende overheden aanbieden.

Wij hebben 17 buitenlandse posten aan ambassades en consulaten, maar de cliënt, zowel vakantie- als zakelijke toeristen waren moeilijk bereikbaar. Nu bestaat de mogelijkheid dat men door middel van een computer of tablet visumaanvragen digitaal kunnen indienen. Tot op heden is de wachttijd 10 dagen, maar door de implementatie van dit nieuwe systeem kan men al binnen 72 uren beschikken over een visum.

[quads id=1]

Dit neemt niet weg dat op de ambassades geen consulaire diensten meer verleend worden, want een grote reductie van het personeel zal ook niet merkbaar zijn, omdat het nog even duurt voordat de nieuwe methode in werking gaat. Als alles goed verloopt dat wordt de e-visa en e-toeristenkaart op 15 april gelanceerd.

Het bedrijf investeert zelf voor de bouw van de website, de backoffice en de customer service, hetgeen betekent dat dit bijzondere project de Surinaamse overheid niets gaat kosten.
De boodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.