Breaking: Gadjradj eerste vrouwelijke deken van Suriname

advocaat Suriname
Samantha Gadjradj schrijft geschiedenis. Zij mag zich de nieuwe deken noemen van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). Het was een neck-aan-neck-race.

[quads id=1]

Gadjradj kreeg 75 stemmen terwijl op Benito Pick 71 advocaten hebben gestemd. De telling is zojuist afgelopen in Theater Unique.

Advocaten van Suriname

Vier leden die voorkomen op de Pick en twee van lijst-Gadjradj zijn gekozen voor de Raad van Bestuur. Van lijst-Pick zijn gekozen: Glenn van der San, Serena Essed, Murwin Dubois en Seema Doelam.

[quads id=1]

Van de lijst-Gadjradj zijn erdoor: Merlin Gout en Chandra Algoe. De telling van de stembriefjes voor de deken is intussen begonnen.

De opkomst was bijzonder hoog. Van de 207 op papier geregistreerde leden, hebben 146 hun stem uitgebracht. Nog nooit is er zo een hoge opkomst geweest bij een verkiezing van de Raad van Bestuur van de SOvA. De rechter heeft besloten dat alle advocaten hun stem mogen uitbrengen, ook al hebben ze een contributieachterstand.

[quads id=1]

Niet verkiesbaar

In enkele dagen tijd zijn er drie kort gedingen ingediend die te maken hadden met de verkiezing. Via de rechter is gedaan gekregen dat Harish Monorath zich niet verkiesbaar kon stellen voor een derde termijn. Dit gebeurde nadat de kandidaten waren goedgekeurd door de verkiezingscommissie onder leiding van John Moerahoe.

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.