Miquel heeft 5 keer op zijn vrouw Irsa geschoten, geen voorbedachte rade?

moord Suriname
De advocaat van Miquel uit Suriname wil minder straf. Miquel heeft zijn vrouw, Irsa nasir, doodgeschoten. Hij schoot haar 5 keer. Miquel vertelt:

[quads id=1]

“Hij wilde haar niet doodmaken. Hij wilde met haar praten”. Betekent dit dat het geen voorbedachte rade was? Maar wat was het dan? Bekijk het bericht om te lezen wat er nog meer verteld wordt over die bewuste dag. Moet hij strafvermindering krijgen?
Levensberoving in Suriname

Advocaat vraagt strafvermindering in levensberovingszaak Nasir uit Suriname. Advocaat Aryan Ramlakhan verzocht maandag kantonrechter Ingrid Lachtijaran in de levensberovingszaak van Irsa Nasir, om de verdachte Miquel K. een milde straf te willen opleggen. Op woensdag 6 juni 2018 heeft de verdachte vijf keren op het slachtoffer geschoten, met als gevolg dat het slachtoffer ter plekke overleed.

[quads id=1]

Op de vorige zitting verklaarde Miquel dat hij niet opzettelijke het strafbaar feit had gepleegd. In maart werd hij door zijn schoonmoeder uit zijn huis in Suriname gezet. Tot op 6 juni was de relatie tussen het echtpaar zakelijk, zei de verdachte. Het slachtoffer belde hem op wanneer zij geld nodig had. Hij vond dat zijn vrouw hem steeds van het kastje naar de muur stuurde. Op de dag van het gebeurde was hij eerst naar het kanton om te informeren over de echtscheiding. Daar vernam hij dat er geen zaak aanhangig was gemaakt. Van daaruit reed de verdachte naar de autodealer in Suriname, alwaar hij een voertuig op naam van zijn vrouw had gekocht.

[quads id=1]

Omdat dit echtpaar van plan was te scheiden, had de verdachte het slachtoffer gevraagd om het voertuig op zijn naam over te dragen. Het slachtoffer had geen van de zaken in orde gemaakt. Ook gaf zij aan dat zij een spoedechtscheidingsprocedure aanhangig had gemaakt. Echter bleek dat geen van die zaken klopte, merkte de verdachte op. Hij vernam van een vriend dat zijn vrouw vier dagen met verlof was, althans met ziekteverlof.

Ziekteverlof

Toen hij op het werk bij Rock Oil Suriname verscheen, zag hij zijn wagen die door zijn vrouw werd gereden. Hij vroeg zijn vriend wat zijn vrouw aan het werk deed. Hij had met haar willen praten over de zaken, die later niet juist bleken te zijn. Op dat moment voelde de verdachte zich beetgenomen. Hij was in de shop en op een gegeven moment ontstond een heftige woordenwisseling.

[quads id=1]

De verdediging is het eens met de vervolging dat er geen sprake is van voorbedachte rade. De verdachte heeft het feit in een hevige gemoedstoestand gepleegd. De bedoeling van de verdachte was met haar te praten. De advocaat verzocht de magistraat om rekening te willen houden met de persoon van de verdachte.

moord Suriname
De verdachte en zijn overleden vrouw

Hij is een first offender. Hij is een ambtenaar en verdiende op eerlijke wijze zijn brood. Hij had zijn gelden gestopt in het huwelijk en in de echtelijke woning.

[quads id=1]

De verdachte moet het leed nog verwerken en verantwoording aan zijn dochtertje afleggen. De raadsman verzocht kort om niet mee te gaan met het strafvoorstel van 15 jaar, zoals door het Openbaar Ministerie (OM) is geëist. Hij verzocht de rechter om een lagere straf op te leggen. Op 1 april komt het OM aan het woord. De verdachte blijft aangehouden.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.