EBGS basisschool in Suriname ingestort geen kinderen gewond Video en foto’s

school Suriname
Een EBGS basisschool in Suriname is ingestort. Dat meldt de krant Suriname Herald. Volgens de krant is een school in het dorpje Godo Olo afgelopen maandag ingestort.

[quads id=1]

Dorp in Suriname

Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De bewoners zijn boos en vragen om een andere school. Mevrouw kwassie, 1 van de dorp bewoners, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de school al jaren niet meer door de EBGS wordt onderhouden.

[quads id=1]

Niet onderhouden

De ouders van de leerlingen op deze school moeten net als de rest van de scholen in Suriname wel die SRD 250 per kind betalen. EBGS geeft aan dat het geld niet genoeg is. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat. ‘Als de EBGS het niet kan onderhouden dan moeten ze het overdragen aan de staat’. Aldus de bewoner. Het is niet de eerste keer dat ze klagen om de staat van de school. Dit is al jaren zo.

Zelf doen

Alles moeten de dorpelingen zelf doen. Er zitten 150 leerlingen op de school. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken vanwege het instorten. Maar waar moeten ze op wachten? Tot het echt een keertje misgaat?

[quads id=1]

De minister

De ministers Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) brachten woensdag een bezoek aan het dorp om na te gaan wat de situatie van de leerlingen is en in welke toestand de school verkeert.

Bekijk hier een korte video om de staat van een paar maanden geleden te bekijken:

Eerder schreef Joann Monsels ook een blog over de school. Kijk hier naar de foto’s en lees haar blog:

Bekijk deze link om het volledige bericht van Simone Awanna te lezen.