‘Bezeten’ Lucien uit Suriname geeft de duivel de schuld beroven supermarkt

politie Suriname

De duivel krijgt altijd de schuld. Het is zijn schuld dat Lucien en Sergio een winkelier beroofd hebben

[quads id=1]

Vermoedelijk is Lucien nog steeds bezeten. Bekijk het bericht om te lezen wat hij vertelt over zijn slechte daad. Is het dan niet beter om de duivel op te sluiten ipv de rover?

Supermarkt Suriname

‘De duivel was in me’. De duivel heeft het zwaar te verduren. De ‘arme’ entiteit kreeg dinsdag in de rechtszaal een kersverse beschuldiging aangenaaid. Sergio H. en Lucien B. verschenen namelijk voor kantonrechter Duncan Nanhoe vanwege een beroving op 9 december 2018.

[quads id=1]

Twee verdachten

Ook de winkelier moest getuigen hoe hij benadeeld is door de twee verdachten.

Lucien B. beaamde dat de winkelier goed gezien had dat hij en zijn medeverdachte de handelaar hadden overvallen. Echter, wel met een kanttekening: “Meester ik heb samen met Sergio geroofd. We waren beiden daar, maar ik ga u zeggen. De duivel was in me. Daarom heb ik het gedaan.” Officier van justitie Reshma Jhinkoe vorderde een eis van 4 jaar onvoorwaardelijke celstraf voor beide verdachten.

[quads id=1]

Het was de duivel

De rechter reageerde kalm op de verklaring van Lucien B. en vroeg hem of hij aan het grappen was. “Is de duivel nu nog in je dan?”, vroeg de rechter quasi serieus. De verdachte antwoordde zonder blikken of blozen dat hij mogelijk nog bezeten is en vroeg de rechtsgeleerden hem serieus te nemen.

Niet in de winkel

Sergio H. verklaarde daarentegen dat zijn medeverdachte hem zomaar in problemen wilde zetten. “Ik ken deze man alleen van gezicht. Ik was niet daar. Ik was niet in die winkel op die dag meester. Dit lijkt mij een opgezette zaak. Zeker heeft iemand hem betaald om dit alles te vertellen, want ik weet niet hoe hij mijn naam in deze zaak kan noemen.

[quads id=1]

Ik was niet lang geleden op vrije voeten voor een soort gelijk geval. Dan moet ik weer zoiets doen?” Maar de getuige is ervan overtuigd dat de twee mannen in de beklaagdenbank hem hebben overvallen. Bij hem bestaat er geen twijfel over of Sergio H. en Lucien B. de personen zijn die hem de schrik van zijn leven hebben gegeven. “Ik zie deze mannen vaker hier in de winkel. Zij zijn het. Lucien B. greep mij vast en Sergio H. hield mij onder schot. Ik trok mijn hand en rende hard weg. Ze hebben toen mijn kassa leeggehaald. Ik heb ze goed gezien. Ze moeten niet jokken.”

[quads id=1]

Geen idee

Sergio H. werd onrustig van de verklaringen van de getuige en zijn medeverdachte. Hij ging in discussie met de officier die hem enkele keren tot orde moest roepen. “Kunt u naar mij luisteren wanneer ik tot u praat, want ik luister wel naar u”, sprak de vervolgingsambtenaar geïrriteerd. Ze wilde weten waarom hij zei dat Lucien B. en de winkelier hem zouden bezwaren. Sergio H. verklaarde dat hij geen idee heeft waarom en zei dat hij vermoedelijk niet geliefd is in de omgeving waar de beroving gepleegd is.
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.