Vliegtuig KLM op weg naar Brazilië keert terug naar Schiphol vanwege mogelijk mankement in de lucht

klm schiphol
Na de dodelijke vliegtuigcrash van vorige week stapten een aantal passagiers zeker met knikkende knieën in het vliegtuig vanmorgen.

[quads id=1]

Dus het was zeker wel schrikken toen ze in de lucht hoorde dat het vliegtuig terug zou keren naar Schiphol vanwege een probleem(pje). Bekijk het bericht voor meer informatie. Zijn jullie extra bang geworden voor vliegen? Of zien jullie vliegen nog steeds als 1 van de veiligste manieren om jezelf te verplaatsen? Want dat is zeker waar.
Vliegtuig Schiphol

‘Triple seven’ van KLM keert terug naar Schiphol. Een Boeing 777-300ER van KLM is teruggekeerd naar Schiphol wegens een klein technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij desgevraagd aan Up.

[quads id=1]

Klein mankement

De KLM-777, met registratie PH-BVF, keerde op 19 maart in de ochtend, rond kwart over elf Nederlandse tijd, terug naar Schiphol. Vlucht KL971 was van Amsterdam op weg naar de Braziliaanse stad São Paulo, waarna het toestel, na zo’n 5 kwartier vliegen, net voorbij de westkust van Engeland rechtsomkeert maakte.

Weer veilig op Schiphol

Rond kwart voor 12 Nederlandse tijd stond het toestel weer veilig op Schiphol.

[quads id=1]

Koelsysteem

De ‘triple seven’ is als voorzorgsmaatregel teruggekeerd naar Schiphol. Vermoedelijke zou er ‘een technisch probleem met het koelsysteem van het entertainmentsysteem zijn’, aldus de woordvoerder. De passagiers kunnen vandaag nog, met een ander toestel naar São Paulo vliegen. De 777 wordt op Schiphol onderzocht.

[quads id=1]

777

De maatschappij heeft 29 Boeing 777’s in de vloot, waaronder vijftien 777-200’s en veertien 777-300’s. Tijdens de viering van het 100-jarige jubileum van luchtvaart in Nederland voerde KLM met een Boeing 777-300ER, onder begeleiding van vier F-16’s, een fly-by uit over Amsterdam.
Voorbeeldfoto van een KLM toestel
Bron: Up in the Sky

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.