Kassierster Precilla uit Suriname steelt voor SRD 100.000 van baas

diefstal Suriname
Wederom een geval van ‘Waar je werkt moet je eten’. Precilla uit Suriname heeft iets van SRD 100.000 gestolen.

[quads id=1]

Ze was kassierster bij een onderneming. Toen ze met zwangerschapsverlof ging werd de diefstal ontdekt. Precilla is op dit moment onvindbaar. Bekijk het bericht voor meer informatie
Diefstal in Suriname

Kassierster verdacht van verduistering. Precilla R., die zich onvindbaar had gemaakt, heeft dinsdag zich niet aangemeld bij de kantonrechter. Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft de strafzaak bij verstek behandeld. Zij wordt ervan verdacht SRD 100.000 te hebben verduistering c.q. diefstal van het bedrag.

[quads id=1]

Kassierster uit Suriname

In verband met het onderzoek werd dinsdag de benadeelde als getuige gehoord. Hij verklaarde dat de verdachte bijkans anderhalf jaar bij hem in dienst was als kassierster. De daad werd ontdekt nadat zij met zwangerschapsverlof ging. Uit het onderzoek blijkt dat kort voor het vertrek zij zonder te melden SRD 5000 had weggenomen.

Zwangerschapsverlof

Op basis hiervan werd een onderzoek ingesteld en het bleek dat zij de tenminste drie stortingsbewijzen heeft vervalst. Zij heeft de datum handmatig met een pen veranderd.

[quads id=1]

Volgens de aangever H. is het bedrag opgelopen naar SRD 100.000. Deze verdachte is zowel in persoon als in het openbaar gedagvaard voor de zitting, echter kwam zij niet opdagen.

Niet komen opdagen

Volgens de getuige heeft hij erop toegezien dat de verdachte een verklaring bij de politie heeft afgelegd. Er is bovendien ook een schuldbekentenis getekend door de verdachte. Nadien is de verdachte vertrokken en heeft niets meer van zich laten weten.

[quads id=1]

Ze komt wel terug

De getuige verklaarde dat de verdachte naar alle waarschijnlijkheid uit Suriname naar Cayenne is vertrokken. “Ze komt wel terug, denk ik”, stede de getuige. Op 2 april komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel in deze zaak.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.