Chauffeur rijdt weg met bus vol kinderen en steekt bus in brand video buitenland

bus kinderen

“Niemand komt hier levend uit!” Dat schreeuwde hij tegen de kinderen. Wederom een heftige gebeurtenis in Europa. Een schoolbus chauffeur heeft een bus vol kinderen gegijzeld.

[quads id=1]

Nadien heeft hij de bus in brand gestoken. Een aantal kinderen raakten gewond. Wat gebeurt er toch met de mensen in de wereld? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s. Dit doe je kinderen en ouders toch niet aan?

Bus vol kinderen

Chauffeur kaapt schoolbus vol kinderen en steekt voertuig in brand: passagiers kunnen net op tijd ontsnappen. In Milaan heeft een 47-jarige buschauffeur een schoolbus met 51 kinderen gekaapt en het voertuig vervolgens in brand gestoken.

[quads id=1]

Bus in het buitenland

Volgens Italiaanse media werden 23 kinderen naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen.

De bus chauffeur was met een vijftigtal kinderen na een uitstap terug op weg naar school toen hij plots een andere weg nam.

Niemand komt levend eruit

Hij zou de kinderen aan boord hebben verteld dat ze naar Linate reden, een internationale luchthaven in Milaan, en voegde eraan toe: “Niemand komt hier levend uit.”

[quads id=1]

Minstens één leerling op de bus slaagde er daarna in om zijn ouders in te lichten via zijn smartphone. Zij waarschuwden op hun beurt de politie, die blokkades opwierp op de route naar de luchthaven.

Brand

Volgens politiecommissaris Luca De Marchis werd de bus net buiten Milaan tegengehouden, na een rit van ongeveer veertig minuten. Op het moment dat de bus een eerste keer tot stilstand kwam, kon een deel van de kinderen al ontsnappen. De chauffeur probeerde nog te vluchten, maar reed zich uiteindelijk klem tegen de vangrail en haalde een aansteker en een bidon brandstof boven.

Voertuig brandde

Terwijl de agenten de achterdeur van de bus openbraken om de overgebleven passagiers te evacueren, stak hij het voertuig in brand.

[quads id=1]

De kinderen konden snel ontkomen door de achterdeur en kwamen er zonder ernstige verwondingen vanaf. Wel belandden 23 kinderen met lichte verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de krant La Repubblica hebben de kinderen blauwe plekken opgelopen. Sommigen hebben ook de symptomen van een beginnende rookvergiftiging.

Bus helemaal vernield

Ook de chauffeur zelf kon tijdig uitstappen. De bus werd volledig vernield door de vlammen.

[quads id=1]

Immigratiebeleid

De buschauffeur werd meteen na het incident gearresteerd. Het zou gaan om een veertiger uit Cremona die al jarenlang met de bus reed, volgens Sky TG24. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini mocht de man echter nooit een toelating krijgen voor het besturen van een schoolbus, omdat hij bij het gerecht bekend was voor dronken rijden en seksueel geweld.

Massamoord

Hij riskeert een aanklacht voor ontvoering en poging tot massamoord, zei politiecommandant Luca De Marchis aan het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA. Volgens Alberto Nobili, de procureur van Milaan, onderzoekt men ook de mogelijkheid van een terroristisch motief.

[quads id=1]

Aan Ansa vertelde een leerkracht van de school ook dat de man mogelijk wilde protesteren tegen het immigratiebeleid in Italië. “Ik wil er een einde aan maken, de doden in het Middellandse Zeegebied moeten stoppen”, riep de chauffeur volgens getuigen toen hij werd ingerekend.

Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

Bron: HLN.be

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.