Video’s VP Adhin belooft heropbouw van gebrande bedevaart Weg naar Zee te Paramaribo

brand Paramaribo

De schade van de brand van het bedevaartsoord te Paramaribo wordt geschat op meer dan SRD 1 miljoen.

[quads id=1]

VP Ashwin Adhin is vandaag een kijkje gaan nemen te Weg naar Zee. Hij heeft toegezegd dat de gebouwen zullen worden herbouwd. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video om te luisteren naar het gesprek met de VP. Kijk naar een nieuwe video van de brand. De schade is enorm en dat is goed te zien. Sommige mensen zeggen ‘good job VP’ en andere vinden het onzin. Wat vinden jullie?

bedevaartsoord Paramaribo

Adhin belooft samen met particulieren herbouw bedevaart. Vicepresident Ashwin Adhin heeft beloofd dat de gebouwen van het bedevaartsoord te Weg naar Zee die afgebrand zijn, zullen worden herbouwd. Hij heeft zich vanmorgen georiënteerd bij het oord. Adhin heeft ook de hulp ingeroepen van particulieren. Soeparmin Djojobesari van de Djojo bedrijvengroep is bereid gevonden om hulp te bieden.

[quads id=1]

Meerdere ondernemers

Djojobesari die zich ook ter plekke heeft georiënteerd, zegt aan Radio ABC dat hij van plan is om een nieuw gebouw op te zetten in staalconstructie. Er is veel hout op het complex wat het brandgevaar groter maakt. Eerder is het bejaardencomplex afgebrand. De ondernemer, die van Commewijne is, helpt in diverse districten met sociale projecten. Hij zegt op deze manier terug te geven aan de gemeenschap. Hij kijkt niet naar etniciteit of geloof. Waar er nood is en hij hulp kan verlenen, doet hij dat.

[quads id=1]

In Bakana tori

De vicepresident zegt aan Clifton Limburg in Bakana Tori dat de eerste opvang al in orde is gemaakt door de regering. De mensen krijgen assistentie waardoor hen niks tekort komt. Hij heeft het bedrijfsleven is ingeschakeld voor herbouw van het oord. Adhin is sinds de brand zondagavond bezig met deze kwestie. Hij heeft aangegeven dat er duurzaam herstel komt van de plek.

[quads id=1]

Meer dan 1 miljoen

Eerder op de dag zei pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, dat hij verwacht dat er hulp zal komen vanuit de samenleving. Hij schat dat de schade meer dan een miljoen SRD is. Het gedeelte waar de diensten (poedja) worden gehouden, is geheel afgebrand. Zijn woongedeelte, de grote keuken en twee voertuigen zijn in de vlammen opgegaan. Daarnaast zijn spullen die opgeslagen waren, vernietigd door de brand. Het is een zware slag voor de geestelijke, maar hij verwacht deze te boven te zullen komen met steun van de gemeenschap.

Bekijk hier de nieuwe video van DWT online omtrent de brand:

Luister hier naar het gesprek van Adhin in Bakana torie:

Bekijk hier meerdere video’s van zender ABC erover:

Eerdere berichten:

Update! Foto’s en video’s – Deel bedevaartsoord Weg naar Zee te Paramaribo totaal verwoest door brand

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.