Knoflook in Suriname wordt mogelijk duurder video

knoflook Suriname

Knoflook is onmisbaar in de keuken van de gemiddelde persoon in Suriname. maar helaas lijkt het erop dat het duurder gaat worden.

[quads id=1]

Duurder of niet. We moeten de economie voor zijn. Misschien moeten we zelf knoflook beginnen te planten in Suriname? Gewoon thuis. Dat schijnt heel makkelijk te zijn. Hoe? kijk naar onderstaande video en deel het met iedereen.

Knoflook in Suriname

Knoflook wordt mogelijk duurder in Suriname. De prijs van knoflook in Europa gaat over een paar maanden mogelijk fiks omhoog. Dit verwachten importeurs uit Europese landen, waaronder Nederland. China is de grootste producent van knoflook in de wereld. De prijs daar is al met zeker 40% gestegen binnen een maand.

[quads id=1]

Betere kwaliteit

De prijsstijging komt door de grote vraag naar kwaliteitsknoflook in Europa. Men wil in Europa geen beschadigde teentjes, alles moet gaaf zijn. Of de prijs in Suriname ook zal stijgen, is niet duidelijk. Een groothandelaar wilde tegenover Dagblad Suriname geen commentaar geven.

[quads id=1]

Geen commentaar

Op dit moment zijn de voorraden in Europa zeker voor een maand veilig. “Maar daarna komen de problemen. Het tekort komt vooral doordat wij hoge eisen stellen aan het knoflook dat wij willen importeren. “In China hebben zij nog een grote voorraad, maar die voldoet niet aan onze eisen. Hierdoor komt er bij ons geen knoflook binnen.

Minder geproduceerd

In China maakt het voor hun niet veel uit of alle knoflooktenen er mooi uit zien maar voor ons is dat wel belangrijk. Een ander probleem: in China wordt minder knoflook geproduceerd dan afgelopen jaren, waardoor de invoer opdroogt.

[quads id=1]

Wij hebben contact met mensen in China die zeggen dat onze kwaliteit knoflook op is. Of dat zo is, kan ik niet beoordelen”, zegt de Nederlandse handelaar.

Zelf planten

Misschien moeten we zelf knoflook beginnen te planten in Suriname. Gewoon thuis. Dat schijnt heel makkelijk te zijn. Hoe? kijk naar onderstaande video en deel het met iedereen:

[quads id=1]

Geschreven door Asha Gajadien-Bagwat
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.