50 jaar strafeis voor man die vriendin en vriend wreed vermoordde in Suriname

vriendin Suriname
Een vreselijke moord was het in Suriname. Op koelbloedige wijze schoot hij zijn vriendin neer. En zijn beste vriend die hij als broer beschouwde.

[quads id=1]

De verdachte vertelt zelf waarom hij het heeft gedaan. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. De strafeis is 50 jaar! Is dat niet een beetje teveel. Of is het juist goed voor hem?
Brokopondo Suriname

50 jaar geëist voor dubbele moord. Officier van justitie Nirmala Maikoe vorderde maandag een opmerkelijk hoge eis van vijftig jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen de verdachte Jose D. De beklaagde staat terecht voor een dubbele moord. Hij heeft in juni 2018 twee personen op lugubere wijze van het leven beroofd op de plek Villa Brasil in het district Brokopondo.

[quads id=1]

Vriendin en vriend doodgeschoten

De 49-jarige Jose D. schoot op 19 juni 2018 gericht op zijn vriendin en beste vriend die kort daarna overleden. Jose D. heeft verklaard dat hij zijn vriendin heeft vermoord om haar gedrag. De vrouw, die kokkin was in een kamp bij een goudconcessie, zou steeds beledigende uitspraken naar zijn hoofd hebben geslingerd voor collega’s en kennissen.

[quads id=1]

Ze was kokkin

Op de dag van de moord was het weer raak. De beklaagde ging kort na een meningsverschil naar een winkel in de buurt en kocht enkele patronen die hij gebruikte om de twee slachtoffers in koelen bloede neer te schieten. Hij verklaarde niet te weten waarom hij zijn vriend eigenlijk ook heeft neergeschoten, omdat hij hem altijd als een broer heeft gezien.

Als een broer

Getuigen hebben verklaard dat het mannelijke slachtoffer tussen Jose D. en diens vriendin probeerde te komen.

Nadat Jose D. de twee slachtoffers in Suriname neerknalde gooide hij de rest van de patronen en het geweer in de rivier. Hij ging daarna naar zijn werkplek. De officier wreef de beklaagde in dat hij zijn daden niet meer ongedaan kan maken en moet beseffen dat hij totaal onrechtmatig heeft gehandeld. Maikoe vindt de strafeis daarom gepast, maar legde Jose D. voor dat geen enkele straf het leed en de schade bij de familie van de nabestaanden kan verzachten of laten verdwijnen.

[quads id=1]

Leed voor de familie

De vervolgingsambtenaar wees de rechter erop dat dergelijke moorden bijdragen aan een verstoorde rechtsorde en een zeer diep gevoel van angst en gevaar bij de samenleving in Suriname teweeg brengen.

Niet vergeten

Ze zegt dat bewoners van het gebied in Suriname waar het geval zich heeft voorgedaan, de gebeurtenis niet gemakkelijk zullen vergeten. De zaakwordt op 1 april verder behandeld.

Eerdere berichten:

Vrouw beëindigt relatie met minnaar. Minnaar schiet 2 mensen dood ~ Suriname

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.