Video’s – 3 doden en 9 gewonden na mogelijk terroristisch schietincident in Utrecht. Mensen binnen blijven!!

Utrecht tram

De 1 zegt dat het gaat om een ‘crime the passionel maar de politie sluit een terroristische aanslag in Utrecht niet uit. En roept daarom alle mensen in Utrecht op om binnen te blijven

[quads id=1]

Inmiddels is bekend geworden dat er minimaal 3 doden zijn gevallen na een verschrikkelijke schietpartij in de Tram in Utrecht. De foto van de mogelijke dader is vrijgegeven. Deel het met een ieder zodat er snel duidelijkheid kan komen. Kijk ook naar de video’s.

Tram Utrecht

Bij de schietpartij maandagmorgen in Utrecht zijn zeker drie dodelijke slachtoffers gevallen. Ook zijn er negen gewonden, meldt de gemeente Utrecht.

[quads id=1]

„We gaan uit van een terroristisch motief”, zegt burgemeester Jan van Zanen in een video op Twitter. Hij spreekt van een ’afschuwelijk incident’ op het 24 Oktoberplein. „Tot nu toe zijn daarbij drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Negen personen zijn gewond; drie van hen zijn er ernstig aan toe.”

Een aanslag?

Het is volgens Van Zanen nog niet duidelijk of er sprake is van meerdere daders. De politie maakte eerder bekend dat de 37-jarige Gökmen Tanis verdachte is. Van hem is ook een foto vrijgegeven.

[quads id=1]

De gemeente Utrecht roept mensen op om binnen te blijven. Moskeeën en ook de universiteit in Utrecht zijn gesloten. Momenteel geldt – voor het eerst – tot in ieder geval 18.00 uur het hoogste dreigingsniveau in de provincie Utrecht.

Doorzoeking school

De politie Utrecht heeft vanmiddag het Trajectum College doorzocht. Dat bevestigt directeur Maurits Depla aan De Telegraaf.

[quads id=1]

„Vanwege een mogelijk onveilige situatie is de politie binnen geweest”, zegt Depla. Over wat die mogelijk onveilige situatie inhield, laat hij zich niet uit. „Dat is aan de politie. Het lijkt me niet slim om nu op allerlei speculaties in te gaan.”

Utrecht tram

Bekijk hier de persconferentie van de burgemeester:

Bron: Telegraaf
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.