Video – Schietpartij in de tram in Utrecht. Politie: “Mogelijk terroristisch motief”

tram Utrecht
Utrecht Tram
De Tram in Utrecht. Foto uit de Telegraaf

Een heftige schietpartij vanmorgen in Utrecht. Vooral voor mensen die met de tram waren. Ineens hoorden ze kogels om zich heen

[quads id=1]

Een ooggetuige vertelt: “Ik zag een vrouw liggen en toen ineens pang pang pang” Bekijk het bericht voor meer informatie

Terroristen?

Bij een schietpartij in een tram in Utrecht zijn maandagochtend meerdere personen gewond geraakt. Het voertuig staat stil op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De politie houdt rekening met een terroristisch motief.

Utrecht tram

Jimmy de Koster woont in de buurt en zag de schietpartij gebeuren. Hij zegt tegen RTV Utrecht dat er meerdere keren geschoten is. Een vrouw zou op de grond hebben gelegen en geroepen hebben: „Ik heb niets gedaan.”

’Hele chaos’

De Koster: „Ik kwam van m’n werk vandaan toen het gebeurde. Ik sta bij de stoplichten op het 24 Oktoberplein en ik zie een vrouw liggen, ik denk dat ze tussen de 20 en 35 jaar oud is.

[quads id=1]

Vrouw liggen

Op dat moment hoorde ik drie keer pang pang pang. Vier man liepen heel hard naar haar toe en ze probeerden haar weg te slepen en toen hoorde ik weer pang pang pang en die gasten laten die vrouw weer los. Hele chaos daar.”

In een andere ambulance werd net zichtbaar voor omstanders nog een ander slachtoffer gereanimeerd. De sfeer ter plekke is gespannen.

[quads id=1]

Het grote verkeersplein ziet inmiddels zwart van de politie en hulpverleners. Er lopen leden van de anti-terreureenheid DSI rond. Ze wachten vooralsnog rustig af op wat gaat komen. De afzetting rondom de tram die stil staat in een bocht wordt steeds vergroot.

De laatste passagiers hebben net op eigen kracht de tram verlaten. Ze worden met busjes afgevoerd. Er is inmiddels een anti-terreur-eenheid aanwezig. Ook verschillende trauma- en politiehelikopters zijn op locatie.

Bewoners van hoge gebouwen in de omgeving melden in een app-groep dat deze panden politiebewaking hebben gekregen.

[quads id=1]

Premier Rutte sprak zojuist in Den Haag over een „verontrustende” situatie en gaat zo overleggen met het crisisteam dat bijeen is geroepen, zo meldt RTV Utrecht.

Calamiteitenhospitaal

Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen.

Hoeveel slachtoffers er worden opgevangen is nog onbekend. Het calamiteitenhospitaal is een bijzonder ziekenhuis voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden.

Wegens het schietincident is op de A12 van Den Haag tot Oudenrijn de linkerrijbaan afgesloten.

1 dode volgens de berichtgeving in de Parool

De schietpartij in een tram in lijkt het leven te hebben gekost aan tenminste een persoon. Volgens een ANP-verslaggeefster ter plekke ligt op de trambaan, tussen twee tramstellen in, een volledig met laken afgedekt slachtoffer.

Hoeveel mensen gewond zijn geraakt is niet bekend. Verslaggevers ter plaatse melden dat een vrouw met een schotwond in de borst is afgevoerd. Er zouden twee mensen op straat gereanimeerd zijn en nog een derde in de tram zelf.

Bekijk hier de video. Later meer:

Telegraaf
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.