Update! Foto’s en video’s – Deel bedevaartsoord Weg naar Zee te Paramaribo totaal verwoest door brand

brand Paramaribo

De zielige beelden verklappen al dat het een verschrikkelijk brand moet zijn geweest. Gisteravond ontstond er een felle brand te bedevaartsoord Weg naar Zee in Paramaribo

[quads id=1]

Nu bij daglicht is te zien hoe enorm de schade is. De Pandit vertelt erover. Bekijk het bericht om te lezen wat hij zegt en om de overige foto’s en video’s te bekijken

Weg naar Zee Paramaribo

Hoewel de schade groot is bij het bedevaartsoord Tierat Sthaan Rameshwaran te Weg naar Zee, is de zaal waarin de levensgrote beelden zijn niet in de vlammen opgegaan. Bij daglicht is de schade die is aangericht en wat bespaard is gebleven beter te zien.

[quads id=1]

Zaal met beelden

Zondagavond rond 22.00 uur brak brand uit in het bedevaartsoord. Een deel van het oord is volledig vernietigd.

Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zegt aan Starnieuws dat het Godswerk is dat de beelden in de zaal bespaard zijn gebleven. Dit gebouw staat verbonden met het gedeelte dat is afgebrand. De grote hal waar de diensten (poedja) worden gehouden, is wel door de vlammen verteerd.

Enorme schade

Het woongedeelte, de grote keuken, gereedschappen, materiaal voor vervaardigen van beelden, duizend stoelen, complete inboedel zijn vernietigd. Twee voertuigen zijn ook afgebrand.

[quads id=1]

Snelle brand

De brand is vermoedelijk in de buurt van het busje buiten het gebouw ontstaan. De geestelijke was in zijn woning toen twee vrouwen, die op het complex wonen, alarm sloegen. Bajnath zegt dat de vlammen snel om zich heen grepen.

[quads id=1]

Mensen staan intussen klaar om hulp bieden. De pandit verwacht dat in deze moeilijke tijden de gemeenschap hulp zal bieden, zoals dat eerder is gebeurd bij een brand en de overstroming.

Bekijk de video’s:

Foto’s van Sanjay Harnam en starnieuws video’s ABC en Anthony Janki
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.