Man uit Paramaribo boos op politieman. Vriendin mocht chatberichten in zijn telefoon lezen

politie Paramaribo

De jongeman uit Paramaribo die verdacht wordt van inbraak geeft de politieman de schuld dat hij geen vriendin meer heeft.

[quads id=1]

Doordat de politie tijdens hun onderzoek chatberichten liet zien aan de vriendin van de verdachte kwam ze erachter dat hij nog meer schatjes had en zelfs 1 met een baby in haar buik. Is de politieman fout of moest de man maar niet vreemdgaan?

Politie Paramaribo

‘Om deze politieambtenaar heb ik geen vrouw meer’. Laphurno W., Leroy L. en Morrel K. ontkennen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan een auto-inbraak in augustus 2018. Bij deze inbraak zou er een tas met een bedrag van SRD 22.000 zijn weggenomen.

Tas gestolen

Op de strafzitting verklaarde een politieman van de motorsurveillancedienst dat hij na de inbraak op locatie is geweest en beeldmateriaal van een omliggende zaak heeft bekeken.

[quads id=1]

Daarop was te zien hoe een witgelakte Nissan Teana naast het voertuig van de benadeelde stopte en enkele seconden daarna weer wegreed.

Opvallende auto

De politieambtenaar voerde verder aan dat hij dit voertuig enkele dagen later aan de Van ’t Hogerhuysstraat signaleerde. Hij sommeerde de bestuurder aan de kant van de weg te stoppen, waarna hij naar versterking van collega’s vroeg.

Vriendin bellen

Laphurno heeft vermoedelijk kans gezien om zijn vriendin uit het cellenhuis te bellen om  leugenachtige verklaringen bij de politie te komen afleggen.

[quads id=1]

De vriendin zou aan de politie hebben gezegd dat zij op de dag van de inbraak 5 uren lang in een pension te Paramaribo met Laphurno was. Onderzoek bij het pension wees uit dat dit een leugen was.

Boos op de politieman

Laphurno spuugde zijn gal over het feit dat de politieambtenaar chatberichten uit zijn telefoon aan de vriendin heeft gewezen.

[quads id=1]

Chatberichten uit telefoon

Hierdoor is de vriendin van Laphurno erachter gekomen dat Laphurno meerdere ‘schatjes’ buiten had en eentje zelfs in de verwachting was. “Om deze politieambtenaar heb ik geen vrouw meer”, zei de geïrriteerde verdachte. Hij vindt dat hij onrechtmatig al 7 maanden in de gevangenis zit opgesloten. Deze zaak wordt op 9 april verder behandeld.

FR
dbs