Familie Dors uit Coronie wordt door de VHP ‘uit de brand’ geholpen

familie Coronie

Brand kan een ieder overkomen. Het overkwam familie  Dors te Ingikondre te Coronie. Hun woning werd eerder deze maand totaal verwoest door brand.

[quads id=1]

De VHP ontving het dringende verzoek om hulp te bieden. Bekijk het bericht voor meer informatie. Is toch fantastisch om mensen in nood op deze manier te helpen?

Brand Coronie

VHP helpt familie Dors. Op 1 maart 2019 heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie, waarbij hun woning door brand totaal werd verwoest. Via de structuren van VHP Coronie en de pas tot de partij toegetreden mevrouw Lucille Hardenberg, bereikte het bestuur van de VHP het dringende verzoek om hulp te bieden voor de wederopbouw van de afgebrande woning.

[quads id=1]

Dit verzoek werd verwezen naar de commissie “Social Resposibility” van de VHP, die een positief advies uitbracht aan de partijleiding. Vandaag 16 maart heeft partijvoorzitter Chan Santokhi, symbolisch bijna alle benodigde bouwmaterialen overhandigd aan mevrouw Damoetcha Dors, in bijzijn van Glenn Reyme, Lucille Hardenberg, Cindy Wolf, Cliff Kartowitono en Ludwig Davids, allen leden van DCT Coronie. Vermeldenswaard is dat Lucille Hardenberg, tot voor kort NDP coördinator Coronie, heeft onlangs de Orange Movement omarmd.

[quads id=1]

Bij die gelegenheid sprak Chan Santokhi als volgt: “dat de VHP niet alleen een politieke organisatie is maar ook een sociaal maatschappelijke, dit wordt vandaag wederom bewezen. Waar men ook een beroep doet op de VHP, zal via de geëigende organen bekeken worden hoe wij ondersteuning kunnen bieden. Wij hebben nu een groot deel van de bouwmaterialen via onze netwerken kunnen doneren.

Het gaat om 1600 stenen, scherpzand, stortschelpen etc. Wij bedanken onze netwerken hiervoor. Maar het huis staat er hiermede nog niet. Partijstructuren van Coronie en familie Dors, u bent nu aan zet, door de VHP bent u nu op het pad van zelfredzaamheid gezet. Wij vertrouwen erop dat u middels gezamenlijke inspanning het huis kunt herbouwen”.

[quads id=1]

De familie Dors, bedankte de partij en haar partijvoorzitter. Ze gaf de verzekering dat voorzitter Chan Santokhi, via dezelfde partijstructuren de gelegenheid zal worden geboden om de sleutels na afbouw te komen overhandigen. De familie hoopt dat wanneer zij tijdens de bouw vastzitten ter afronding van het geheel toch gezamenlijk oplossingen te kunnen zoeken. Voorie Chan, no loes oenoe, na so wie de bigi.

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.