Video’s – Meer dan 36.000 mensen uit Suriname krijgen te weinig AOW in Nederland

Suriname Nederland

Is het inderdaad zo dat mensen uit Suriname minder AOW krijgen dan hun ‘witte’ buurman in Nederland? Het lijkt er wel op.

[quads id=1]

Deze discussie is al een tijdje gaande en meerdere Surinamers in Nederland zetten zich hiervoor in. Het lijkt erop dat dit probleem eindelijk de aandacht van het kabinet gaat krijgen. Dat is goed toch? Vinden jullie ook dat mensen uit Suriname volledig AOW moeten ontvangen?

36.000 in Den Haag

36.000 Surinamers krijgen te weinig AOW. Zo’n 36.000 oudere Haagse Surinamers hebben nu te maken met een zogeheten AOW-gat, of krijgen daar in de toekomst mee te maken. Zij krijgen alleen AOW over de periode dat ze in Nederland woonden, en niet over de periode toen zijn hun pensioen opbouwden in Suriname.

[quads id=1]

Pensioen in Suriname

Ook al behoorde Suriname toen tot het Nederlands Koninkrijk. Op verzoek van de Islam Democraten gaat het Haagse stadsbestuur nu optrekken met Amsterdam, Rotterdam en Utrecht om dit probleem onder de aandacht te brengen van het kabinet.

[quads id=1]

Oplossing

Amsterdam en Rotterdam hebben inmiddels erkend dat het zogeheten AOW-gat onrechtvaardig is en dat daarvoor een oplossing zou moeten komen.

Bekijk hier wat video’s erover:

Eerdere berichten:

Mensen uit Suriname krijgen minder AOW dan hun ‘witte’ buurman in Nederland

Video – Oudere uit Suriname willen geen korting meer op hun AOW ~ Nederland

Bron: Bron: AD
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.