Over de man uit Suriname die pinda sambel met cocaïne kocht op de markt te Paramaribo.

luchthaven Suriname

Onlangs werd een man aangehouden op de luchthaven in Suriname met zakken pinda sambel vol drugs. Hij zei dat hij het op de markt in Paramaribo had gekocht.

Hij blijft volhouden dat hij niet wist dat er drugs in de zakken zat. Hij vermoedt zelfs dat hij er ook ingeluisd is. Bekijk het bericht om meer over de zaak te lezen. Zal hij het echt niet geweten hebben?

Markt in Suriname

Politieman gehoord in drugszaak. Miquel M. werd in januari op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te Suriname aangehouden met vier pakken gemalen pinda waarin drugs waren verwerkt. De pindasaus had een brutogewicht van 11 kilo.

Tijdens het scannen werden er onregelmatigheden geconstateerd en werd toen zijn koffer eruit gehaald. Op de vorige rechtszitting gaf de verdachte aan dat hij ‘geframed’ zou zijn, omdat hij altijd in discussie gaat omtrent zaken die onjuist zijn daar.

Is hij erin geluisd?

Miquel M. heeft bij de politie verklaard dat hij de pakken pindasaus op de markt heeft gekocht en dat hij niet wist dat er cocaïne in was verwerkt. De politieman vertelde dat de pindasaus niet de normale kleur had. De verdachte had verklaard dat er vier testen gedaan werden, alvorens er wat geconstateerd werd.

Hij mocht zelfs weggaan om daarna teruggehaald te worden. De getuige verklaarde dat er daadwerkelijk drie testen gedaan werden, omdat de eerste twee niet reageerden. De test werd eerst op marihuana uitgevoerd, omdat ze van tevoren niet wisten om welke drugsoort het ging.

Meerdere testen

“Ik had wel wat eerlijkheid verwacht. Wat ik hier allemaal hoor, is echt niet zo”, meende Miquel M. De getuige gaf aan dat terwijl ze de pindasambel aan het testen waren, werden zijn kleren in de koffer teruggelegd. Volgens de politieman uit Suriname waren de overige spullen niet het probleem, omdat die geen onregelmatigheden vertoonden. De verdachte zei dat hij helemaal geen kleren had, maar alleen versnaperingen.

De getuige zei dat het mogelijk kan zijn dat hij zich daarin vergist heeft, aangezien het een poos terug is. Hij benadrukte dat de concentratie op de pindasambel was.

Miquel M. wordt juridisch bijgestaan door raadsman Benito Pick. Op 11 april zal deze zaak verder behandeld worden.