Meisje doodgestoken in ziekenhuis te Rotterdam. Vermoedelijk door bloedeigen vader

politie Paramaribo

Wat bezielt jou als papa om dit te doen? Mogen we je wel een papa noemen? We morgen uiteraard niet oordelen totdat het onderzoek is geeindigd.

Maar wat voor logische verklaring zal er zijn? Er is gewoon geen logische verklaring voor het doodsteken van je eigen dochter. RIP kleintje. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent de onmenselijke daad in Rotterdam.

Vader Rotterdam

Dochter (8) vermoedelijk in ziekenhuis doodgestoken door vader. Agenten hebben een 41-jarige Rotterdammer aangehouden bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De man uit de Rotterdamse wijk Hoogvliet wordt ervan verdacht gisterenavond zijn 8-jarige dochter om het leven te hebben gebracht, waarschijnlijk in het ziekenhuis. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) reageert geschokt. ,,Het is verschrikkelijk als zoiets in een ziekenhuis gebeurt.’’

Een ziekenhuis, de plek waar doctoren uit alle macht mensen beter trachten te maken, is gisterenavond waarschijnlijk het toneel geworden van een fatale steekpartij. Een 8-jarig Rotterdams meisje, dat door haar eigen vader is binnengebracht, is vermoedelijk door hem om het leven gebracht. ,,Ik weet nog niet precies wat er is gebeurd, het onderzoek is nog in volle gang,’’ aldus Wouter van der Horst van de NVZ. ,,Maar het is verschrikkelijk als zoiets in een ziekenhuis gebeurt.’’

Reanimatie en spoedoperatie

Doktoren hebben nog geprobeerd het meisje te reanimeren en er is een spoedoperatie gestart, maar het 8-jarige kind bleek niet meer te redden en overleed in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis. Een woordvoerster spreekt van ‘een afschuwelijke gebeurtenis’. ,,Onze gedachten gaan uit naar de naasten van het meisje.”

De man was eerder in het Maasstad, maar weer weggegaan met zijn dochter. Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur omdat zij zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje. Daarop is de politie direct een uitgebreid onderzoek gestart.

Veel onduidelijk

Een voorlichtster van de Jeugdbescherming laat in een reactie weten dat er nog veel onduidelijkheden zijn. ,,Het crisisteam komt normaliter in actie als er een melding wordt gedaan bij Veilig Thuis,’’ legt zij uit. ,,Die melding kan ook door een ander familielid of een bekende van het gezin zijn gedaan, dat is nog niet bekend. Het hoeft dus niet zo te zijn dat het meisje al bij ons in beeld was. Maar dat is iets dat we nu uitzoeken.”

De man meldde zichzelf rond 21.30 uur bij het ziekenhuis. Hij vertelde waar zijn dochter in het ziekenhuis lag. Agenten vonden het zwaargewonde meisje. Over de toedracht is nog veel onduidelijk. De verdachte zit vast voor verhoor. De politie en een forensisch team waren met zeker vier busjes aanwezig in het ziekenhuis om onderzoek te verrichten.

Ooggetuigen melden dat er na de gebeurtenis ook een ander familielid aanwezig was in het ziekenhuis, maar dat hij door de situatie niet voor rede vatbaar was.